29.4.2023
Kategorie: Humor

Jak se baví internet: Přidávání savců a drůbeže do potravin

Sdílejte článek:

EMA

Poslechnou Khon, že mi chodí za dcerou, to vím a proti tomu bych celkem nic neměl. Že mi chodí za manželkou, to už je trochu chucpe. Ale voni teď ještě přijdou, že chtěj půjčit pět stovek? Říkám jim, neženou to do krajnosti!

JEDNA DVĚ
PŘIBÁŇ JDE
NESE PYTEL S BROUKY
NARVE JE
DO HOUSKY
Z UKRAJINSKÝ MOUKY

Je to jenom několik dnů, kdy médií proběhly zprávy, že v některých potravinách je obsažen hmyz, když tuto skutečnost přebila další bomba. Podle odborníků a spotřebitelů kromě hmyzu do potravin výrobci začali přidávat i savce a drůběž.

„Na popud veřejnosti jsme se rozhodli namátkou prověřit některé běžně dostupné potraviny a zjistit jejich složení a nestačili jsme zírat. Nejen že jsme našli v potravinách hmyz, ale co bylo ještě více zarážející, nalezli jsme nezanedbatelné množství savců a drůbeže. V některých produktech jsme objevili dokonce i ryby,“ potvrdil Jiří Klimeš ze státní potravinářské komise.

Nejsou to však jenom odborníci, kteří v potravinách objevili savce a drůbež. Začínají přibývat i běžní spotřebitelé, kteří si všímají nebývalého nárůstu těchto složek v potravinách.

„Koupila jsem kuřecí stehýnka, že si s rodinou pošmákneme. Dělám je na másle a kmínu. Taková klasika, která se datuje dlouho dozadu. Teď jak je téma otrávené mouky z Ukrajiny a hmyzu v potravinách, napadlo mě, že se podívám na obal kuřat a na složení, a co myslíte? Výrobce na etiketě deklaroval, že výrobek obsahuje drůbež. To je vrchol. To za nás nebylo. Oni fakt už nevědí, jakým sajrajtem nás budou krmit. Na nás si ale nepřijdou. My jsme tohle jejich spiknutí odhalili. My si nenecháme do našich kuřat přidávat drůbež,“ rozčilovala se paní Natálie z Ostravy.

Paní Natálie rozhodně není ani první, ani poslední znepokojený spotřebitel, který si všímá rostoucího trendu přidávání savců a drůbeže do potravin. Lidé se začínají probouzet a otevírají oči.

„Koupil jsem si mleté maso, že udělám hamburgery. Dělám to takhle už léta. S prvním teplem začínáme grilovat. Letos mám ale grilovací sezónu celou zkaženou. Zjistil jsem totiž, že moje mleté maso obsahuje z padesáti procent hovězí. Nejen brouci, ale vláda nás teď chce krmit hovězím. To je strašný, tohle. Kam až to povede?“ čílil se pan Jaromír z Brna.

Na rostoucí trend přidávání savců a drůbeže do potravin reagovala už opozice, která tlačí na vládu, aby s tím začala něco dělat.

„Čím dál víc se ukazuje, že naše vláda pětikoalice absolutně kašle na své občany. Nedokáže zabezpečit kvalitní potraviny bez přidaných savců a drůbeže. To by se za nás stát nemohlo.

Já bych rád ubezpečil, že koncern Agrofert, se kterým nemám nic společného, dbá na spokojenost Českých zákazníků a odmítá západní novinky a podvody na spotřebitelích. Například Kostelecké uzeniny i nadále nabízejí výrobky, kde žádné maso ze savců ani drůbeže nenajdete. Naše párky dělané s láskou podle tradiční receptury zůstávají i nadále vyráběny z mletých ponožek a přidaných glutamátů. Žádní savci ani drůbež. My totiž myslíme na českého občana,“ ubezpečil Andrej Babiš české občany.

A pár tweetů od Dojnice:

  • Za elektriku platím měsíčně o stovku víc než loni. To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z Eurostatu chybu.
  • Peskov označil informace západních médií o dvojnících Vladimíra Putina za další lež a odmítl také spekulace o jeho zdraví: “Vladimír Putin je zcela v zdráv a všichni tři jeho dvojníci také.”
  • Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry, dokonce stíhačku couvat ale čtenáře Novinek požadovat plošné škrty jsem ještě neviděl!
  • Ten spolek, který zařídil nemohoucímu kancelář v patře bez výtahu, by mohl ještě uspořádat koncert pro hluché a slepým obstarat lístky do kina.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
6 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)