10.4.2023
Kategorie: Ze světa

Jak to dopadne na Ukrajině?

Sdílejte článek:

FB/FM

Poprvé a naposled od doby zahájení horké války na Ukrajině do doby jejího konce, bez ohledu na to, jak dlouho to ještě potrvá a kolik obětí lidských a materiálních to bude stát, si sem odložím svůj odhad, jak to dopadne. Předem také jasně říkám, že není podstatné, co si o tom všem myslím, a že níže uvedený popis ani na vteřinu neznamená souhlas s čímkoliv z toho nebo podporu čemukoliv a komukoliv. Sám bych to chtěl všechno jinak. Prosím, berte to jen jako můj osobní pohled chlapa, který kroutí druhou polovinu svého života a leccos uz viděl a prožil, a při vědomí skutečnosti, že mě válka na Ukrajině nebetyčně štve a je mi upřímně líto každého jediného života, který doposud stála a bezpochyby ještě stát bude na jakékoliv straně. Děkuji. V bodech:

.
1) Rusko chtělo získat celý Donbas, propojit ho s Krymem a mít tak nové nárazníkové pásmo. Rusko nechtělo a nechce jít dál na Ukrajinu ani dál do Evropy. Všechny útoky na jakákoliv jiná místa a infrastrukturu na Ukrajině, včetně Kyjeva, měly za cíl odpoutat pozornost, rozdělit vojenskou obranu Ukrajiny, vyvolat strach a paniku mezi obyvatelstvem a demoralizovat společnost. Typická stará válečná taktika.

2) Bez ohledu na míru a druh podpory Ukrajině nakonec vznikne za tichého souhlasu mocností nová železná opona. Hranice, která povede ze severu na jih a oddělí neprodyšně Donbas s Krymem od Ukrajiny. Vznikne nová forma studené války a hlavní světové mocnosti toho využiji k zbrojení. Menší státy budou tuto politiku následovat.

3) Na obou stranách nové hranice budou hromady zbraní. Na východní straně hranice ty ruské, na západní straně hranice budou za tichého souhlasu Ruska mezinárodní síly členských států NATO. Tanky, děla, letadla a rakety z obou stran budou namířena přes hranici. Nebude mír, bude příměří. Nikam dál, přes všechny ty novinové titulky, se tento válečný konflikt nepřesune.

4) Obnova území bude prováděna na obou stranách nové hranice, jen z jiných zdrojů. V každém případě to budou zdroje z míst mimo Ukrajinu, které z převážné většiny nebudou splaceny a stanou se silnou finanční kartou v geopolitické hře o přetrvávající vliv a moc nejen na Ukrajině.

5) Tento stav potrvá desítky let. Potrvá desítky let, než si nové generace vedení obou států, včetně nutnosti obměnit generační vedení světových velmocí, sednou k jednacímu stolu a tu zeď na hranici budou opatrně společně bourat, jako když byla bourána zeď v Berlíně.

6) Než se všechno výše uvedené odehraje, vydělá na válce a obnově území několik nadnárodních korporací, bude rozkradeno mnoho veřejných peněz, pokvete korupce, nadnárodní obchodní a průmyslové korporace a banky získají v lokalitě ještě větší vliv. Odnesou to po určitou dobu obyčejní Ukrajinci a Rusové, kterých se nikdo na nic neptal. Z nemalé části to všechno zaplatíme také my, na což se nás taky nikdo neptal.

7) Obnova Ukrajiny i Donbasu přinesou následně zrychlené zvýšení kvality života, přestože na dluh a v jistém područí nadnárodního kapitálu. Sama Ukrajina by bez tak masivní podpory a s mírou korupce, která tam byla i podle světových organizací před válkou, neměla prostředky. Taková míra půjček je před lidmi v jiných státech obhajitelná jen jako poválečná pomoc. Po každé válce zkrátka vždy přicházela prosperita.

Takhle to podle mě, bez ohledu na to, jak moc mě to všechno štve, dopadne. Otázkou je, kolik lidských obětí a materiálních škod to bude stát, než se to naplní. Jednou za čas se k této předpovědi vrátím. Už teď však vím, že radost mi to nepřinese. Kéž by 24. únor 2022 nikdy nebyl a kéž by se uměly obě strany obejmout…

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,05 out of 5)
Loading...
113 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)