2.3.2023
Kategorie: Ekonomika

Živnost hodnocena státem jako záškodnická činnost

Sdílejte článek:

OTO KADĚRKA

Po Covidu a drahých energiích teď máme hlavní problém důchody a protože je potřeba najít konkrétní viník tak jsou na mušce živnostníci – skupina obyvatel z které se tahají peníze nejlíp.

Proč nejlíp ? No protože se přijme zákon a živnostník se ještě více skloní a „táhne“. V tomto národě je to zakořeněno od dob Klementa „Ukrutného“ Gottwalda, kdy ten dokonal co Masaryk a Beneš začal. Gottwald klekl na všechny co ještě něco měli a státu to chybělo. Prostě se vždy hledá chyba na druhých aby se dokázala zacelit chyba vlastní – neschopnosti věci a úkoly pro které politici kandidují- řešit.

V současné době je to prezentováno tak, že všichni živnostníci okrádají zbytek pracujícího národa. A všichni tomu přihlížejí, včetně představitelů Hospodářské komory, která v záhlaví má větu „je jediným zákonným zástupcem podnikatelů v zemi“. Já nemám pocit, že by mne kdy zastupovali a něco konkrétního pro mne udělali a od dob, kdy je presidentem komunista Dlouhý už tuplem, protože komunismus jako ideologie jakoukoliv hospodářskou soukromou iniciativu potírala.

Nevím jak to mají úplně soukromníci co živí jen sebe sama. Já jako OSVČ podnikám od roku 1992 a až do roku 2019 jsem vždy zaměstnával lidi na plný pracovní úvazek. Za tyto lidi jsem vždy odváděl co státu náleželo. Tedy sociální a zdravotní pojištění jako podnikatel a jelikož stát má zákony, které mi když zaměstnávám lidi ukládá se starat i o jejich sociální zdravotní pojištění tak na moje náklady i toto. Z podstaty podnikání jsem já ten, který každý den měl pro své zaměstnance nachystánu práci za kterou jim pak byla vyplacena mzda. No a z toho plyne to, že oni vždy dostali za svou práci mzdu, jelikož by od přirozenosti nepřišli a nebo mne žalovali u toho státu, kterému jsme já za ně a sebe daně odváděl. Myslíte si, že by se ten „stát“ za mne postavil, kdyby zjistil, že jsem zaměstnal někoho takovou prací, že by nemohl dostat mzdu? Co tím chci sdělit. No to, že pokud se jedná o nějakou odměnu, v případě živnostníka tedy zisk, tak pak je to ten zbytek z toho, když zaplatíte vše okolo.

Neberte to jako, že by mne to nebavilo a nebo, že bych si stěžoval. Jen chci popsat svou zkušenost za těch třicet let. A je pro mne až urážlivé, když citovaní ekonomové bank a národohospodářských fakult ve veřejném prostoru dehonestují činnost živnostníků z kterýchž daní oni dostávají mzdu. Navíc pak poslanci, kteří všichni své asistenty platí ve „švarcsystému“ výkonu stálé pravidelné práce na vlastní živnostenské listy asistentů národu sdělují, že tak tedy „Toníku a Mařenko“ by to dále nešlo, protože zneužíváš systém a ten na tebe doplácí. Nyní je to až tak proletářsky prezentováno, že zaměstnanci doplácejí na zaměstnavatele- živnostníky. To se musí Marx s Leninem v hrobech radovat.

Já jsem dlouhou dobu sledoval kolik jsem odvedl z činnosti svého IČ správě sociálního zabezpečení, finančnímu úřadu na zálohách za své zaměstnance, kolik jsem odvedl ze své činnosti z daně z přidané hodnoty. U DPH se zastavím, jelikož mi byl jednou vmeten argument, že tu mi zákaznici dají. Jistě, ale já musím vytvořit činnost – práci , která tuto daň vyprodukuje. Přestal jsem to sledovat, když se mi z toho čísla s více jak deseti čísly začalo dělat zle.

Prostě mám jen pocit, že všichni ti co zasvěceně hovoří o tom za co všechno špatného živnostníci mohou v neprospěch společnosti NIKDY vlastní IČ jako hlavní činnost neměli a neprovozovali a zcela viseli či visí na svém zaměstnavateli, kterým je ve většině případu pak stát, který oni takto reprezentují.

Víte celé důchody řešení mají. Je to v tom, že důchod se musí stát sociální dávkou, která nebude mít žádnou vazbu na to kolik jste do systému odvedli. Není to zrovna populární myšlenka, ale v systému plánovité inflace, který celý svět v současné době propaguje jako hlavní ekonomický model, to nemůže být jinak. Chce to jen odvahu si to přiznat a příslušný zákona přijat. A nehledat viníky mezi těmi, kteří to celé financují – na vlastní odpovědnost a státní účet.

Oto Kaděrka

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...
67 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)