28.2.2023
Kategorie: Společnost

Povinná nenávist vůči Rusku

Sdílejte článek:

EVA HRINDOVÁ

Kdysi mi moje bývalá kamarádka řekla, že už chápe, proč mě cenzurují a nenechají nikde mluvit. Protože bych mohla dost lidí přesvědčit o tom, že mé argumenty mají hlavu a patu. A stejně tak nám média dnes nesmí a nechtějí ukazovat skutečný život v Rusku, nesmíme slyšet názory obyvatel Ruska, nesmíme slyšet Putinovy projevy bez toho, že by je rozkouskovali a doplnili náležitými komentáři.

Uvědomila jsem si to poprvé, když Prima odvysílala film rozhovor Olivera Stonea s prezidentem Putinem (psala jsem o tom zde: https://www.evahrindova.cz/my-vime-co-si-mas-myslet-o-putinovi). Nejlépe si totiž člověk názor udělá tehdy, když vidí člověka mluvit, reagovat. Ne všechno se dá zahrát.

A včera jsem viděla další film. Díky Volnému blogu, který přináší dokumenty a rozhovory ze zahraničních médií. Tentokrát jsem dvě hodiny sledovala film o tom, jak se Krym osamostatnil a svobodně si zvolil připojení k Rusku. Ve filmu mluví obyčejní Krymčané, organizátoři domobrany a místní politici. A taky Putin.

Řeknu vám, je bláhové doufat ve vítězství Západu nad Ruskem. Ideologie moci nemůže zvítězit nad lidským odhodláním a vírou. Proto nám nedovolí vidět takové filmy a cenzurují ruská média. Protože by to mohlo lidem docvaknout.

Za prvé by viděli tu nespravedlnost, násilí, nacistickou zrůdnost a fanatismus. Všechno to, čemu se lidé na Ukrajině brání. Lynčování všeho, co je ruské – bez ohledu na právo a lidskost. Viděli by pokrytectví Západu, který ve jménu svých zájmů půjde klidně přes mrtvoly a vyžene do prvních linií svých válek ty nejhorší psychopaty a zrůdy, ochotné vraždit a ničit. A pak by také viděli odhodlání obyčejných lidí bránit se a nenechat si vzít svou hrdost a čest.

Lidem se lže, jsou uváděni v tak velký omyl, že zůstává rozum stát. Jen tak by se mohlo stát, že lidé vzývají zlo, nevadí jim adorování válečných zločinců toho nejodpornějšího kalibru. Mlčí se o Volyni a o nelidských tradicích ukrajinských válečníků. Mlčí se o tom, že i obyčejní Ukrajinci vzývají vraždící monstra, která zabíjela brutálním způsobem – ne vojáky, ale obyčejné civilisty včetně dětí a těhotných žen. Mlčí se o tom, že podporovatelé takových zrůdností se srocují u nás a nerušeně si pořádají “Bandera” párty a média mlčí, politici mlčí, policie nekoná. Člověk aby se bál zamávat, aby ho nestíhali, na Slovensku zbavili Kotlebu mandátu kvůli číslovce a u nás se mává banderovskými vlajkami na Václaváku a nic.

Mají tak zatemněné mozky svou nenávistí vůči Rusku? Jsou tak zfanatizovaní? Co je to s naším národem, když podporuje lidi, jejichž programem je nenávist a fanatismus? Máme prezidenta, jehož přítelem po boku je člověk, který se fotí s rohožkou s Putinem? To jako fakt? To je diplomacie a respekt? Putin má obrovskou podporu a kdož ho veřejně ponižuje, jakoby obyvatelům Ruska naplival do ksichtu. Tak se máme prezentovat? Jako národ fanatických idiotů bez moudrosti a nadhledu?

Smutno je mi, smutno a stydím se za své některé spoluobčany.

 

evahrindova.cz

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,91 out of 5)
Loading...
108 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)