8.2.2023
Kategorie: Společnost

Nespokojenost s kroky vlády jako forma extremismu

Sdílejte článek:

ŠTĚPÁN CHÁB

Ministerstvo vnitra pod vedení Víta Rakušana, to je ten s pytlem na mrtvoly a osočováním lidí z toho, že jsou ruští švábové a dezoláti, publikovalo pravidelnou zprávu o extremismu. Vedle tradičních a provařených firem (jako třeba Okamurovy SPD) se zpráva zaměřila i na ty, kteří vykazují známky jisté nelibosti stran kroků vlády Petra Fialy.

„V České republice se etablovala jako relevantní politická síla skupina nespokojených občanů, kteří nedůvěřují vládě, demokratickému systému a nesouhlasí se zahraničním směřováním státu. Tito lidé se se současným systémem hodnotově neztotožňují, nepociťují v něm oporu, nemají pocit, že je pro ně přínosem. Hledají proto alternativu, se kterou dokáží souznít a ve které najdou pocit bezpečí, jistoty a stability. Alternativu jim nabízejí rozličné konspirační teorie,“ stojí ve zprávě s názvem Projevy extremismu a předsudečné nenávisti; Souhrnná situační zpráva 2. pololetí roku 2022.

Vyvíjí se nám to, drazí soudruzi, jako podle pravítka. Manifestační průvody na prvního máje už mají dané své pevné struktury (je příznačné, že přesně na prvního máje Česká republika vstoupila do EU, takže stačí přemalovat mávátka z rudé na modrou, z brambory si udělat razítko hvězdičky a s nostalgickou vzpomínkou na soušku učitelku z MŠ jich do té modré prázdnoty pár udělat). Do přepravních prostředků městské dopravní hromady už se chystají měřáky nálady a přiměřené tresty pro ty, který nehýří dostatečným nadšením pro fialové Rakušany, kterým dělají dominu odvousvetrovaní černochové s pirátskými vlaječkami zapíchnutými ve Válce, která si hrává leopardí tankové bitvy pro potěchu a pobavení na svém mobilu.

Je potřeba si uvědomit, soudruzi, že k demokracii se musíme propracovat. V potu politické uvědomělosti. Tolerovat v naší jinak příkladně demokratické společnosti pochybnosti je nepřípustné. Naboural by se tím demokratický ráz lidových vrstev. Uvědomme si, že nelze naslouchat kritickým hlasům. Zpochybňují, vysmívají se. A přitom slouží nepříteli. A na takové kriminální elementy musíme být přísní. Zavést je do seznamů sledovaných, vést si o nich statistiku a hledat, na čem jim zlikvidovat život. Vyhodit z práce (Drulák už je na dlažbě, soudruhu Lipavskému za to patří nehynoucí dík naší pětihlavé jednotné Straně a Vládě), z veřejného prostoru (Vrabel, už ho tahají po vyšetřovnách a likvidují mu život, tak se rozbíjí odpor, sekat jeho hlavy). Už vytváříme nátlak, soudruzi, který ten nespokojenecký pel zamete do kanálu.

Vždycky jde, soudruzi, označit jakékoliv námitky za výsledek konspiračních teorií a dezinformační války s Ruskem (a Čínou). Jakákoliv kritika naší vlády může být označena za proruskou, prokremelskou, protizápadní (a abychom zabrnkali i na vlasteneckou notu, tak i za protičeskou, ač na nějaké zapráskané ČR nám ani zbla nezáleží, to si povězme na rovinu). A je to argument, který nikdo nepřebije. Protože jsme (metaforicky) ve válce. A jakákoliv kritika je tedy postižitelná (už zcela fakticky, Klíma, KRIT, Stříž a mnoho dalších se jako supi vznáší nad diskuzí a monitorují). A kritiku, tu musíme, soudruzi, pokud to myslíme s naší demokracií vážně, vymýtit hned v počátku. Než se nám tady ten mor rozbují.

Rejdy ruské propagandy, to zpátečnictví pseudovlasteneckých kruhů dezolátů, myšlenkových vraků, (ne)lidských kreatur a samozvaných disidentů nelze tolerovat. Nelze si jím nechat podrývat autoritu naší lidové… totiž liberální demokracie. Pokud naše Strana a Vláda lže, lže pro dobro lidu. Pokud dezoláti a myšlenkové vraky samozvaných disidentů mluví pravdu, utvrzují tak svou pozici zla a rozkladu. Pravdu nepotřebujeme, potřebujeme správný a politicky uvědomělý postoj. Pravda jen zdržuje a komplikuje námi nastavený kurz. Jakákoliv kritika podléhá konspiračním teoriím, jak jsme napsali v naší zprávě s názvem Projevy extremismu a předsudečné nenávisti; Souhrnná situační zpráva 2. pololetí roku 2022. A my kritiku za konspirační teorii označíme. Máme na to silový aparát. My můžeme. A tak to uděláme. Čest práci, soudruzi, tuhle válku vyhrajeme.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...
44 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)