24.1.2023
Kategorie: Ze světa

Jak nikým nevolená rodina Sorosových ovládá politiku po celém světě

Sdílejte článek:

SLOVANKA

V posledních letech již 92letý George Soros postupně předává své žezlo nejmladšímu synovi Alexandrovi. Ten jde plně ve šlépějích svého otce a i svým životním stylem plně zapadá do vládnoucí ideologie.

Nikdo ze Sorosových – tedy ani otec a ani jeho syn, který na letošním srazu WEF zřejmě již oficiálně převzal žezlo –  nikdy nebyl nikam zvolen, přesto jejich vliv na politiku je bezprecedentní.

Pokud se tak někdo utěšoval tím, že je  Soros již příliš starý a dlouho již svoji podvratnou činnost nebude provozovat, pak se mýlil. Svého syna zaučuje už nejméně 10 let a v posledních letech již většinu agendy převzal právě Alexander Soros. A otec mu nezanechal právě málo.

Hovoříme o částkách, které průměrný evropský stát vynaloží za jeden rok například na celý vzdělávací systém, od mateřské školy po univerzitu nebo za šest měsíců na celý důchodový systém, včetně důchodů.

Od roku 2000 zaplatil George Soros  21 miliard amerických dolarů (ekvivalent 19,3 miliard eur), skupinám a politikům, aby pomohl levicovým politickým sociálním silám dosáhnout úspěchu.

Vyplývá to z dokumentů, které odhalilo konzervativní neziskové sdružení Capital Research Center (CRC) se sídlem ve Washingtonu DC.

92letý miliardář, který zbohatl zejména spekulacemi, tak jen v roce 2021 investoval do posílení systémové liberální levice více než 2,7 miliardy dolarů.

Narodil se v Maďarsku, není voleným zástupcem žádného státu a ani není aktivní ve veřejné funkci, a přesto cestuje po světě jako státník, setkává se s politiky a financuje je.

Také na srazech WEF si Soros každoročně zajišťuje kontakty. Letos již v Davosu zastupoval Sorosovo impérium syn Alexander. Ten se sešel s různými systémovými politiky, mimo jiné podpořil i zástupce nové brazilské vlády, která se dostala na svůj post podobně nekalým způsobem  jako Biden.

Soros se nikdy netajil svým cílem využít obrovské bohatství, které získal na kapitalistických trzích, k přetvoření země k obrazu svému. Soros proto investuje do různých lobbistických skupin a nadací, včetně radikálních zájmových skupin, jako jsou různí klimatičtí aktivisté.

Jako jedinec s politickými cíli jde od politika k politikovi a má také své lidi v nadnárodních organizacích, jako je Evropský soud pro lidská práva (ESLP).

Kupuje si mainstreamová média a ovlivňuje tak témata, kterými se zabývají – a jejich interpretaci.

Vždy jde o rozklad tradičních struktur, jako je rodina, kultura, národy. Ale také diskriminaci bělochů, genderovou ideologii, ilegální imigraci. Sorosovi podporují i uvolnění volebních zákonů, snížení volebního věku a potraty. A nešetří jasnými pokyny pro  příjemce peněžních darů.

Například v roce 2021 dala Sorosova síť 2,5 milionu dolarů mediální společnosti Courier Newsroom, která obvinila pravicová média a politické osobnosti z úmyslného šíření dezinformací. Sorosovou organizací jsou štědře dotováni i takzvaní „ověřovatelé faktů.“

Internetová organizace „Barva změny“, založená Van Jonesem, carem zelených pracovních míst a chráněncem bývalého levicového amerického prezidenta Baracka Obamy, obdržela od Sorose 17,5 milionu dolarů.

Podle CRC tato skupina vede kampaně zaměřené na útoky na konzervativní jednotlivce, umlčování konzervativních mediálních expertů a diskreditaci konzervativních organizací.

Ale Sorosovi se nespokojí se zasahováním do společnosti prostřednictvím organizací. Obrací se také přímo na politiky a státní zástupce. Financují tak ty, kteří reprezentují obzvláště radikální levicové postoje.

Soros údajně v roce 2022 utratil 40 milionů dolarů za politické kampaně 75 levicových prokurátorů v USA.

Loni v listopadu Wall Street Journal poznamenal, že miliardář byl největším dárcem v amerických volbách do Kongresu, když daroval 128 milionů dolarů na financování demokratických výborů, tj. levicových politiků.

CRC ve své zprávě poukázala na to, že přiznané Sorosovy výdaje jsou pravděpodobně jen špičkou ledovce…

 

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
26 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)