23.1.2023
Kategorie: Společnost

EU chce likvidovat alternativní média a kritické zpravodajství

Sdílejte článek:

PZ

Eurokomisařka Věra Jourová na zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu naléhala mimo jiné na demonetizaci svobodných a alternativních médií. Záminka: boj proti „dezinformacím“ a „nenávistným projevům“.

Jourová vidí EU jako absolutního průkopníka a chtěla by prosadit šílené zákony proti kritickým faktům a názorovým projevům i na USA a v ideálním případě na celý svět.
 
Nesoulad s narativy stanovenými vládnoucími vůdci (a Světovým ekonomickým fórem) je nežádoucí. To již ukázal masivní boj proti údajným „konspiračním teoriím“ (např. Covid-19, injekce genu mRNA, WEF, laptop Huntera Bidena a masivní cenzura ze strany Facebooku a Twitteru), které se nyní ukázaly jako pravdivé . Také v Německu se mainstreamová média před výrobci vakcín jako BioNTech podlomila a změnila své zpravodajství na aklamaci Big Pharma. Především to byla alternativní a svobodná média, která opakovaně poukazovala na kritické názory, zatímco mainstream zůstal slušně vychovaný a poslušný vládní linii. I to by se dalo popsat jako totální selhání tzv. „čtvrtého statku“.
Toto selhání korporátních a státních médií ale mají politici odměnit tím, že chtějí konečně vypnout přísun peněz (zejména financování přes reklamu) na bezplatné alternativy. Je pravda, že většina svobodných médií nemá přístup k perpetuum mobile mainstreamerů, kteří nyní vytvořili konglomerát mediálních a reklamních společností – „AdSense“ od Googlu také do značné míry popírá služby kritických médií. Pokud se eurokomisařka pro „hodnoty a transparentnost“ Věra Jourová prosadí , měly by nejen Spojené státy přijmout unijní pravidla pro takzvané „hate speech“, ale měla by i podobná opatření proti údajným „dezinformacím“. prosazovat v co největší míře celosvětově.
„Evropský reklamní průmysl (…) potvrdil, že nebude monetizovat ani podporovat ty, kteří šíří dezinformace,“ hrdě prohlásila Jourová. A to i přesto, že údajné „dezinformace“ alternativních a svobodných médií se v poslední době opakovaně ukazují jako správné a pravdivé, přičemž mainstreamery byli ti, kteří pouze znovu a znovu sledovali narativy elit a stali se tak samotnýmií dezinformátory. V Evropě dnes stále probíhá cenzura – jen vynucená jinými prostředky. To, že Jourová v jednu chvíli tvrdila, že pro politiky nevítané pravdy nejsou automaticky dezinformacemi, lze zejména s ohledem na poslední tři roky chápat jako čirý výsměch.
Mimochodem, fakt, že eurokomisařka ve zjevné megalomanii pozvedá zdánlivě totalitní přístup EU k jedinému skutečnému řešení pro celý svět, vyvolává určité otřesy, zejména v USA. Tam je takzvaný „první dodatek“, který je v rozporu s vytvořením předpisů proti údajným „nenávistným projevům“, často stále brán velmi vážně:
Kongres nevydá žádný zákon, který by ovlivňoval ustavení jakéhokoli náboženství nebo zakazoval svobodné vyznání náboženství nebo omezoval svobodu slova nebo tisku nebo právo lidí pokojně se shromažďovat a žádat vládu, aby napravila jakékoli provinění.
 
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...
14 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)