18.1.2023
Kategorie: Exklusivně pro PP, Ze světa

Souvislosti jednoho pohřbu

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL

Na počátku letošního roku, 4. ledna, se ve Vatikánu konal pohřeb emeritního papeže Benedikta XVI. Probíhal důstojně a ve velkém stylu, jak se na papeže sluší. Zúčastnilo se ho na 100 tisíc věřících a nespočet státníků. Českou republiku reprezentovala poměrně početná delegace, vedená premiérem Fialou. Jako jeden z jejích členů přicestoval i exprezident Klaus. Spojené státy na akci zastupoval americký velvyslanec při Svatém stolci Joe Donnelly.

Nikdo si ničeho zvláštního nevšiml. Že místo amerického presidenta sedí na čestném místě velvyslanec? No a co… On je Biden (jak to slušně říct), popleta. Ještě by cestou ke křeslu někam zabloudil, upadl, nebo plácl něco, co nebylo ve scénáři. Tak poslali velvyslance. Od toho ho tam přece mají. Jenže teď prosáklo, že to s Bidenovou neúčastí bylo poněkud jinak. Benedikt XVI si Bidenovu účast na svém pohřbu výslovně nepřál.  A dal to ještě za svého života zřetelně najevo. Vatikán proto požádal USA, aby se, v souladu s vůlí zemřelého, prezident Joe Biden Benediktova pohřbu nezúčastnil. V úterý to potvrdila tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre.

Proč ho tam Benedikt nechtěl? Vždyť Biden se vždycky presentoval jako katolík… Co ti dva mezi sebou měli? Pro odpověď se musíme vrátit o dobrých 10 led do minulosti. Před rok 2013, kdy papež Benedikt rezignoval na svůj úřad. Tehdy seděl v presidentském křesle, jako ikona všech pokrokářů, Barack Hussein Obama. A Joe Biden mu dělal vicepresidenta. Progresivismus prožíval v USA své vrcholné období. Půlka Obamovy vlády byli muslimové, zčásti tajní, zčásti veřejní. Prioritami jeho vlády proto byla, logicky, podpora všeho cizího, jiného, odlišného a škodlivého. Rychlosti nabírala lavina critical race theory, wokismu, LGBT, mee too, cancel culture, a všech dalších šíleností, namířených proti naší civilizaci.

A právě v této době všeobecně vážený, konzervativní papež Benedikt VVI, rezignoval. Od počátku se mezi lidmi šuškalo, že mu k tomu určitě „dopomohla” nějaké Obamova lumpárna. Ale na potvrzení této teorie bylo zapotřebí počkat pár let, až do zveřejnění Wikileaks. Objevil se mail Sandy Newmanové, zakladatelky levicové skupiny Voices for Progress, Johnu Podestovi (toho času zvláštnímu poradci Obamy). Newmanová v něm žádá Podestu o radu, jak nejlépe “zasít semena revoluce” v katolické církvi, kterou popisuje jako “středověkou diktaturu”.

Ultralevicová aktivistka tu Podestu hecuje: “Musí vypuknout katolické jaro, ve kterém budou katolíci sami požadovat konec středověké diktatury a začátek demokracie a respektu k rovnosti pohlaví v katolické církvi.” A Podesta, zvláštní poradce presidenta Obamy ji uklidňuje, že už se na tom přece dávno pracuje: “Vytvořili jsme katolíky v Alianci pro společné dobro, právě pro chvíle, jako je tato.” Měl tím na mysli dvě skupiny „katolických” aktivistů. Jednu s názvem Aliance pro společné dobro a druhou, fungující pod firmou Catholics United. Obě financované George Sorosem.

Po zveřejnění Wikileaks se už obrázek začíná rýsovat. Obama Soros a Clintonová použili diplomatickou mašinérii, tajné služby a finanční moc Spojených států k nátlaku, podplácení a vydírání. Pomocí  infiltrace katolické církve „progresivními skupinami” vytvořili jakoby požadavek na liberalizaci zdola a současně tlačili a podpláceli v nejvyšších patrech kůrie… Až se dílo podařilo. Na stolec Svatého Petra velebně usedl kardinál Bergolio a zahájil (Americkými Demokraty) požadovanou progresivní revoluci.

A kde byl náš hrdina, Joe Biden? No přece po boku Obamově! Spolupracoval s Podestou, Sorosem a spol. Ostatně, krátce poté, co se stal presidentem, vytáhl Biden Podestu, osvědčeného bojovníka pokroku, z důchodku (kam se odebral přímo z volebního štábu Hillary Clintonové) a pověřil ho supervizí a koordinací své klimatické politiky… Takže je zjevné, že je pořád aktivním členem té stále stejné party a že se tedy s velikou pravděpodobností aktivně účastnil i  „rezignace” papeže Benedikta. No a starý pán nezapomněl.

Za pozornost tu stojí revolucionáři používaný termín „katolické jaro”. Odkazuje totiž na známější Arabské jaro.  Samozřejmě, že ne náhodou. Ta šílená série revolucí, převratů, atentátů, válek a teroru, která po roce 2010 rozbila a přeorala dlouhý pás zemí, od Tunisu až k Sýrii, vypukla za vlády stejné party. Obama, Biden, Clintonová, Soros… A také jejich rukama.

Podíváme-li se, po více než deseti letech, co nám ta série barevných, arabských revolucí (tehdy nadšeně vítaná četnými státníky u nás i v cizině) přinesla, uvidíme jen škodu, zmar a oslabení naší civilizace. V zásadě sekulární a relativně bezpečné země severní Afriky se proměnily v islamistické, rozvrácené státy. S čestnou vyjímkou Egypta. Diktátoři typu Kaddáfí, kteří za tučný úplatek zadržovali hordy migrujících primitivů v Africe, byli zahubeni a Evropa zaplavena. Propad těžby uhlovodíků, propad obchodu, sílící islám a agresivita nádavkem. To nám, jako Evropě, fakt pomohlo….

Kdybychom ovšem měli na mysli třeba rozmach Islámu, pokoření nenáviděné bílé civilizace, regresi a zchudnutí USA a Evropy, pak musíme uznat, že se Obamovcům dílo neobyčejně dařilo. Do této progresivistické mozaiky dobře zapadá i odstranění papeže Benedikta XVI, který by, z pozice morální autority a hlavy druhé nejpočetnější světové církve mohl mít (možná docela účinné) námitky a připomínky k posilování islámu a tlačení milionu nepřizpůsobivých primitivů do Evropy. Stejně jako k  volbě pohlaví a dalším šílenostem nové doby.

Až vám zas televize ukáže Joe Bidena, nevěřte masce roztomilého, popleteného stařečka. Papež Benedikt dobře věděl, co se za ní skrývá. A dal to, svým způsobem, demonstrativně najevo.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43 votes, average: 4,91 out of 5)
Loading...
18 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)