15.1.2023
Kategorie: Politika

Vzhůru ke hvězdám!

Sdílejte článek:

JINDŘICH RAJCHL

Volební výsledek je vždy nejlepším ukazatelem aktuální situace ve společnosti a nejlepším okamžikem ke zhodnocení předchozího období.

Ti, kdo se dokáží poučit, mají šanci na úspěch. Ti, kdo se vymlouvají a svalují vinu na ostatní, jsou odsouzeni k opakujícímu se neúspěchu.

Už dávno před volbami jsem krotil vášně a snažil se vám nastavit realistické zrcadlo současné doby. Byť to mnozí nechtěli slyšet, tak jsem opakovaně upozorňoval na to, že náš názorový proud nemá šanci zvítězit, pokud se uzamkne ve své bublině a nepokusí se oslovit mlčící většinu středových voličů.

Věřím, že po dnešku tuto evidentní realitu pochopí ještě více lidí.

Podle očekávání postoupili kandidáti nabízející voličům klid a racionalitu. To je totiž to, co od prezidenta čekají.

Pozitivní skutečností pak je fakt, že naši občané razantně odmítli médii nafuknutou bublinu prodávanou pod komerční značkou Danushe.

Pavel Ficher si standardně zajistil vítězství v následujících senátních volbách. Totéž lze asi prohlásit o Marku Hilšerovi. O nic jiného dotyčným kandidátům ani nešlo.

A pak je tu neúspěch Jaroslava Bašty.

V SPD už začíná proces hledání viníka jeho porážky. Prý za to můžu já a lidé kolem mně. Taktika “je to tvoje vina, protože jsi říkal, že to tak dopadne” se mi jeví jako skutečně pozoruhodná, avšak zcela odtržená od reality bez jediné známky sebereflexe. Bylo by možná vhodné, aby si přiznali pravdu. Tedy, že za neúspěch kandidáta SPD nese vinu především SPD.

Přesto bych tímto chtěl poděkovat za jejich důvěru v naši sílu, když si myslí, že už společně s mými kolegy ovládáme zhruba 20% voličů, jež by byli nezbytní k tomu, aby jejich kandidát uspěl. A též za uznání, že už nám momentálně věří víc našich spoluobčanů než jim, neboť ani zdvojnásobení jejich volebního výsledku by k postupu do druhého kola nepomohlo.

Jsem přesvědčen, že tuhle taktiku ukazování prstem na ostatní, už lidé dávno prokoukli, a rozhodně na ni nenaletí.

Prohrát se dá i se ctí a grácií. SPD to bohužel nedokázala.

Když si pročítám vaše reakce, tak z mnoha lidí nyní cítím hlubokou skepsi.

Já jí ale rozhodně nepropadám.

Za prvé – kdokoliv, kdo si zachoval zdravý rozum, nemohl očekávat nic jiného.

A za druhé a především může dnešní výsledek naopak být základem pro úspěch ve volbách příštích. Voliči antiglobalistického myšlenkového proudu, kterých je u nás značné množství, jasně ukázali, že už odmítají nabídku prázdných výkřiků a laciných hesel a dali zcela evidentně najevo, že preferují racionální směr zdravého rozumu a nabídku konkrétních věcných řešení.

A pouze to je cesta, která nás může dovést k vítězství.

Mnoho lidí dnes otevře oči a pochopí, že je třeba se vydat tímto směrem. Že se nelze uzavřít ve vlastní bublině a utvrzovat se v mylném přesvědčení, že “když se spojíme, tak už to tentokrát vyhrajeme”. Že nelze spoléhat na vzedmutí měsíc před volbami za kandidátem, jenž nemá reálnou oporu mezi lidmi, a který nám prostě jen “zbyl”.

Že úspěšní lidé nespoléhají na loterijní tiket, nýbrž na jasnou strategii, tvrdou práci, soudržnost a odhodlání.

Tuto katarzi naše scéna nutně potřebovala a já věřím, že po dnešku k ní dojde. Že dnešek nás vyvede ze slepé uličky vyhraněného aktivismu a zavede na správnou cestu racionálního pragmatismu založeného na důsledném prosazování zájmů občanů této země, ať už v domácí či zahraniční politice. Na cestu, která dovedla Giorgiu Meloni či Viktora Orbána do premiérských křesel.

Jsem přesvědčen, že 14.2.2023 se zapíše do historie jako den, na který jednou budeme vzpomínat jako na bod zlomu. Na okamžik, kdy si většina podobně smýšlejících lidí uvědomila, že cesta k úspěchu nevede přes svalování viny na ostatní, nýbrž přes snahu o vlastní sebezlepšení.

Na milník, jenž byl základem pro naše budoucí výhry.

Opusťme minulost a vydejme se k budoucnosti. Bude mi velkou ctí, pokud se k nám na této cestě připojíte.

Americký spisovatel a motivátor Jim Rohn kdysi vyslovil tento citát: “Úspěšní lidé dělají to, co neúspěšní lidé dělat nechtějí. Nepřejte si, aby to bylo snazší; přejte si, abyste byli lepší.“

Naprosto se s ním ztotožňuji.

Pojďme tedy přestat hledat výmluvy a hořekovat nad tím, že nás ostatní nechápou a buďme společně příště lepší!

Jen tato cesta vede k vítězství.

Vykročte po ní s námi!

 

Jindřich Rajchl

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 3,68 out of 5)
Loading...
145 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)