10.12.2022
Kategorie: Ze světa

Klimaneutrální požár Reichstagu

Sdílejte článek:

IVAN DAVID

Nacisti, když potřebovali odstranit právní stát a zavřít všechny své odpůrce, se ještě namáhali ten “barák” opravdu zapálit. Dnes probíhá vše virtuálně a hlavně klimaneutrálně, takže zinscenovaný pokus o státní převrat nesmí vyprodukovat žádný CO2.


Zatímco německá spolková vláda smrtelně vážně bojuje proti “pučistům”, většina komentářů pod oslavnými články, kterak ministryně vnitra Nancy Faeserová (na obr. 2) “zatočila” s nebezpečnými teroristy, je, velmi kulantně řečeno, posměšná.
„Spolková ministryně vnitra Faeserová varovala před podceňováním skupiny monarchistů“, píše WELT. To, co je dělá tak nebezpečnými, je to, že „tam byla vojenská ruka”, tedy bývalý příslušník Bundeswehru, který umí zacházet i se zbraněmi,“ uvedla politička německé sociální demokracie v pořadu ARD „Maischberger“.

Faeserová, která neumí či nechce ochránit německé občany před skutečně násilnými činy, zahájila tedy čistky ve veřejném sektoru. “Na úřady, které se zabývají zbraněmi, jako je Bundeswehr nebo spolková policie, se podle ní musí „podívat blíže“. Šéf civilní kontrarozvědky Úřadu pro ochranu ústavy Haldenwang se v ARD vyjádřil ve prospěch bezpečnostních prověrek, kterými by měli projít všichni lidé, kteří jsou přijímáni do federálních a státních bezpečnostních agentur”, píše opět WELT.

Durynský ministr vnitra Georg Maier očekává další zatýkání po vyhodnocení důkazů, jako jsou mobilní telefony. Politik SPD to řekl ve čtvrtek na Deutschlandfunk. V Durynsku je AfD již sledována pro podezření z protiústavních snah. Maier obvinil AfD, že funguje jako rozhraní pro pravicově extremistické organizace.

Je jasné, že následovat budou další razie a represe namířené především proti AfD, která je leckde v bývalém východním Německu uchazečem o vítězství v zemských volbách, včetně Durynska. Budou na ně nasazeny desetitisíce policistů, kteří v té době rozhodně “nebudou chybět” u skutečných kriminálních činů.

Také předseda vlády Severního Porýní-Vestfálska Hendrik Wüst (CDU) pro Deutschlandfunk řekl, že očekává další kroky proti říšské scéně. Razie prý ukázaly, že právní stát se umí bránit.

Dokonce i americká vláda nabídla podporu německé vládě. “Zůstáváme v úzkém kontaktu s našimi partnery ve vládě a jsme připraveni pomoci, pokud o to budeme požádáni,” odpověděla mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová ve středu na otázku, zda Spojené státy dovolí Německu připojit se přístupu příklad zpravodajských informací v této záležitosti.Oceňujeme píli německé vlády a jejích donucovacích orgánů v boji „proti násilnému extremismu“ a za „bezpečnost jejich občanů a vládních institucí“.

O co tedy vlastně v tom boji proti údajným pučistům jde?

“3000 policistů v Německu a Rakousku se zúčastnilo největšího zátahu proti tzv. říšským občanům. Jejich údajný vůdce kníže Jindřich XIII. Reuβ byl odvezen v poutech ze své vily ve Frankfurtu – chtěl se prý stát novou hlavou státu.” To píše rakouský Exxpress.

3000 těžce ozbrojených policistů včetně speciálních jednotek vtrhlo celkem do 130 bytů podezřelých říšských občanů v devíti německých spolkových zemích a také v Tyrolsku, Horním Rakousku a Dolním Rakousku. Výsledek: 25 zadržených, zabavení některých zbraní.

Ale vyšetřovatelé jsou si jisti: S knížetem Heinrichem XIII. Reuβem stáhli strůjce puče říšských občanů z oběhu. Ve Frankfurtu vedli 71letého potomka durynského šlechtického rodu v poutech před běžícími televizními kamerami.

Obvinění bohatého knížete: Údajně stojí za pokusy o převraty proti německé vládě. Mezi jeho následovníky prý patří nejen říšští občané, ale také elitní vojáci z „velitelství speciálních sil“ (KSK) německého Bundeswehru.

Ale kdo je tento princ, který údajně chtěl převzít vládní záležitosti jako nová hlava státu po zamýšleném útoku na Reichstag v Berlíně? Kníže Heinrich Reuβ, jehož rodina vlastní i zámek v Dolním Rakousku, byl dlouho považován za konspiračního teoretika.

Muž, který zbohatl na nemovitostech, byl prý v kontaktu s ruskou ambasádou. Požádal by prý o podporu, až by jeho následovníci převzali moc v Německu. Vystudovaný inženýr je jedním ze šesti dětí prince Heinricha I. Reuβe, bydlí v loveckém zámečku „Weidmannsheil“ v Bad Lobendsten v Německu nebo ve své frankfurtské vile. Tam byl také zatčen.

Zatykač na něj je za „sestavení teroristické organizace“. Říká se, že se pokusil pomocí vojenských prostředků založit v Německu novou formu vlády.
Tzv. „říšští občané“ nemají nic společného s Třetí říší, tedy nacismem. Jsou stoupenci Druhé říše, která skončila v Německu spolu s první světovou válkou. Chtějí prý skoncovat v Německu s demokracií a nahradit ji monarchií. Mezi zatčenými je kromě zmíněného knížete a blíže nespecifikovaného počtu bývalých příslušníků Bundeswehru i soudkyně, bývalá poslankyně za AfD, a jedna ruská občanka.

Scénář je dokonalý, i když poněkud křečovitý. Lidé se v komentářích pod články v německém i rakouském tisku vyjadřují v tom smyslu, že největší porušovatelé Ústavy sedí ve vládě, a že odstranění takovéto vlády by byl vlastně bohulibý čin. Nemálo jich také poukazuje na časový souběh vraždy 14leté dívky v jižním Německu rukou uchazeče o azyl a obvyklou blabla reakcí německých politiků, zejména Faeserové, která vyjádřila na svém Twitteru „hluboký zármutek“, aniž by řekla cokoli osobního k oběti či pachateli z Eritreje. A hnedle druhý den zahájila razii proti „nepřátelům demokracie“. Jako by to bylo v záloze pro podobné případy, kdy by lidé mohli volat po změně „Willkommenskultur“, tedy dovozem lidí odkudkoli pod rouškou pomoci uprchlíkům. Vražda 14leté Ece S. z Illerkirchbergu tedy dokonale zmizela z titulků novin. Zapomeňte, největší nebezpečí nám hrozí z rukou 25 „spiklenců“. Nikoli od statisíců imigrantů, o nichž většinou nevíme zhola nic.

Bylo by to směšné, kdyby to nebylo zároveň hrozivé. Už to, že pomoc nabídly americké úřady, je varující pro všechny evropské země. Možná brzy i u nás. Nějaké nepřátele demokracie je možno najít vždy a spojení s SPD či jinou vládě nepříjemnou stranou či hnutím také. Nemluvě o „ruském vlivu“. Stay tuned.

 

Ivan David

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...
47 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)