29.11.2022
Kategorie: Společnost

Důchodci mají jít do rakve hubení

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Už obrali důchodce na kost a pořád ty svině nemají dost. Utahují šroubečky pod vedením Jurečky. Jestli mají pocit, že děti důchodců budou mít na placení nějakých alimentů, tak by měli vrátit vysvědčení ze základky, protože ani oni nebudou mít prachy. Většina obyvatel rychle chudne a za chvíli budu zle. Pořád se o tom píše, pořád lidi varujeme, ale dokud mají co do huby, nic neudělají. Lidé jsou zpovykaní a zvykli si nějaký blahobyt a už neví, že život není o talíři brambůrek k bedně a flašce koly k tomu. Dříve si lidé koupili nábytek a užívali si ho celý život. Teď jsou netové bazary plné a lidé dokonce rozdávají zdarma jen aby někdo odvezl sedačku co se jim už nelíbí, protože chtějí mít novou.

Nábytek nový a babičku, dědečku ujídající chlebíčka šoupnou do domova důchodců. Kolikrát vidím že mají barák jako hrad, ale rodiče v důchoďáku. S takovým nákladem prolezou leda tak do očistce, ale lepší by bylo, kdyby jejich potomci jim provedli to, co oni provádí svým rodičům. Dá se pochopit jen umístnění nemocných lidé kteří vyžadují celodenní péči, protože to při zaměstnání nedá zvládnout. To je velmi náročné jak fyzicky tak psychicky.  Zvedá se vlna sebevražd starých lidí a nikoho to nezajímá. Celý život pracovali, něco této zemi odevzdali a vychovali děti, kteří mají pokračovat v jejich práci. Ovšem, to by se jim muselo chtít makat rukama a nejen šoupat prdel o kancelářskou židli.

Zdroj:  Před pár dny uzavřelo Ministerstvo sociálních věcí Česka, Marián Jurečka z KDÚ-ČSL, smlouvu za 837 tisíc korun se soukromou firmou. Ta se ministerstvu zavázala, že zpracuje pro Českou republiku analytický materiál, jak by bylo možné zpoplatnit sociální péči poskytovanou důchodcům v domovech důchodců, místo toho, aby ji musel dotoval stát. Fialová vláda plánuje povinnými platbami za péči o důchodce v domovech důchodců zatížit nejen důchodce samotné, ale protože vláda tuší, že tito důchodci už žádné nadbytečné peníze nemají, tak plánuje zatížit povinnými alimenty příbuzné důchodců. Alimenty se dokonce nemají odvíjet od výše příjmů příbuzných, ale z jejich majetku. Typicky tak šedesátiletá důchodkyně vlastnící byt bude dostatečně movitá, aby musela platit alimenty za péči o svoji 85 letou matku umístěnou v domově důchodců, ačkoli oběma ženám z jejich důchodů díky drahotě nic nezůstane. Fialová vláda se tak evidentně chystá zabavovat důchodcům a dalším lidem jejich nemovitosti, na základě jejich neschopnosti platit alimenty za péči o své příbuzné. V květnu 2021 Slovák Mario Šefčovič byl osobně při schvalování španělských plánů na koldůmování důchodců – tedy na jejich hromadné vystěhování z bytů do levných ubytoven, kde se mají starat sami o sebe, aby se ušetřilo. Nyní je už jasné, že se v Česku chystá obdoba španělského koldůmování důchodců – jurečkování důchodců. Co obě státní akce spojuje, je nutnost ušetřit miliardy za péči o staré lidi, aby bylo na zbraně a na placení dluhů. My jsme o několik měsíců později odhalili, že Česká republika vyplácí obrovské státní dotace francouzským soukromým firmám, které v Česku podnikají v oblasti péče o důchodce.

MILENA DOUŠKOVÁ

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...
90 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)