19.11.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Katar obrátil a na poslední chvíli zakázal pivo během mistrovství světa ve fotbale

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Nedávno – po dohodě s FIFA – povolil Katar podávání piva po zápase a to bez nějakého zvláštního omezení. To se ovšem nyní mění a Katar na poslední chvíli obrací. Pravděpodobně již nepotřebují předstírat, neboť ten, kdo se rozhodl na šampionát vydat, tam již vyrazil a na poslední chvíli nebude své rozhodnutí jen kvůli pivu měnit. Katar tak zřejmě nikdy tento slib nemyslel vážně. Ostatně, správný muslim musí káfirům lhát kdy jen to je možné…

Kritika umožnění muslimskému ropnému chalífátu Katar hostit mistrovství světa ve fotbale byla tvrdá. Není žádným tajemstvím, že za výběrem Kataru nestojí nic jiného než korupce. Nyní přichází další rána pro fanoušky, když těsně před startem královská rodina porušila předchozí dohody s FIFA a dohody s výrobcem piva Budweiser a zakázala veškerý alkohol během mistrovství světa v souladu s muslimským právem šaría.

Již dříve se objevily stížnosti na nedostupnost piva v areálu Světového poháru. Každý, kdo si chtěl zchladit hrdlo, měl podle původních dohod stát hodiny ve frontě a pak zaplatit ekvivalent 400 Kč za sklenici (velikosti malého piva). Nyní je však dohoda, podle které bylo možné po zápase v oblasti Světového poháru pít pivo, zcela zničena dekretem autokratické královské rodiny. Králův bratr, šejk Jassim bin Hamad bin Khalifa al-Thani, byl údajně hnací silou tohoto rozhodnutí.

Nicméně i přesto zde budou příležitosti k pochutnávání na pěnivém nápoji – ovšem již jen mimo areál,  na vymezeném speciálním pivním náměstí a jen v určité hodiny dne a maximálně čtyři piva na osobu/den. Očekává se, že dlouhé fronty budou ještě delší a vysoká cena zůstává. Některé hotely budou také moci pokračovat v podávání alkoholu, pokud mají zvláštní licenci.

Náhlé oznámení muslimského režimu otřáslo mezinárodní fotbalovou federací FIFA. Je to právě FIFA, kdo je zodpovědný výrobci piva Budweiser, jehož sponzorská smlouva – jedna z největších – na prodej a propagaci jejich nápoje v areálu mistrovství, se nyní stává pro společnost víceméně bezcennou.

V brzké době se očekává již oficiální prohlášení královské rodiny. Novináři byli předem informováni.

Je to poprvé, co se mistrovství světa ve fotbale koná v totalitním muslimském státě a nyní oznámený zákaz piva v areálu šampionátu je jen poslední z řady kontroverzí souvisejících se středověkou náboženskou ideologií země. Kritika byla mimo jiné namířena proti Kataru i v tom ohledu, že  využívá mistrovství světa ve fotbale k šíření islamistické propagandy.

Katar je také obviňován z finanční podpory muslimského terorismu, což bylo potvrzeno  již v loňském roce, kdy již bylo jasné, že muslimský feudální stát bude hostit mistrovství světa ve fotbale v roce 2022. Jedná se údajně o miliony dolarů, které Katar  daroval al-Káidě a také pro frontu al-Nusra v Sýrii.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
14 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)