17.11.2022
Kategorie: Ze světa

Dopad rakety do Polska

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Dopad rakety ruské výroby na polské území vzbudil na světové scéně jistý rozruch. Největší asi na té naší. První reakcí bylo všeobecné zděšení a mnoho lidí zbystřilo. O něco později se situaci můžeme pousmát, tedy pokud by dva lidé pravděpodobně nepřišli o život.

První šok byl velmi rychle uklidněn informací, že nejde o žádný útok Rusů na Polsko, byť toto si o něj už delší dobu svým vystupováním říká, ale o zbloudilou ukrajinskou raketu mířící původně někam jinam. To je sice relativní pokus vysvětlit, proč dopadla do Polska, nicméně i jindy agresivní USA se spokojily s vysvětlením, že šlo o nechtěný počin. Polská vláda se sice ihned sešla, ale každý rozumný člověk tuší, že v této situaci se mohou tamní pohlaváři opět vrátit domů a vymýšlet jiné způsoby, jak rozpoutat 3.světovou válku. Pojďme se na to podívat reálněji.

Je tu možnost, že se Ukrajinci skutečně zmýlili v souřadnicích a pouze v rámci obrany minuli jinou raketu mířící na jejich území. To je realita, která se mohla stát nejpravděpodobněji. Mohlo jít ale také o pokus zatáhnout do války třetí stát (ne, že by se jich neoficiálně neúčastnilo již nyní mnohem více), ale pak by se to dalo brát jako napadení člena NATO zemí mimo něj a platila by dohoda o společné ozbrojené odpovědi NATO na akci Ukrajinu. Úsměvná situace, kterou berme jako bohapustou teorii, zvláště v této situaci, přestože Poláci a Ukrajinci se moc dříve nemuseli a v polských ulicích už k této nevraživosti opět důvody jsou. To když byl například napaden hloučkem hlučných Ukrajinců Polák hájící si vlast právě před nimi. Pokud by však šlo o skutečně ruskou raketu vypuštěnou z Ruska, šlo by opět spíše o jistou nešikovnost, kterou by za dané situace vyřešila mezinárodní omluva, sanace způsobených škod a podpora rodiny zesnulých, pokud by takoví lidé byli. To se však nestalo, Rusové si dávají pozor na takové incidenty, a pokud by skutečně chtěli Polsko napadnout, jistě by to neodnesl jeden traktor, ale spíše půlka Varšavy.

Nejzajímavější tak na incidentu byla reakce našich médií a politiků. Obě komunity by okamžitě tvrdě reagovaly a vyhlásily by do 5ti minut Rusku válku. Naše média oznámila s rychlostí blesku útok Rusů na Polsko. Bez ověření faktů, a až když Američané tuto akci pojali jako úlet ukrajinské strany, došlo k jistému obalování původních informací. Nakonec neschopnost ukrajinské armády zapadne a přejde se to celé mlčením. Tak to však nelze vnímat u našich politiků. Fiala, Rakušan a například i Pospíšil (Top09) okamžitě po incidentu požadovali tvrdou reakci ze strany NATO. Jejich touha po ozbrojeném vstupu České republiky do války s Ruskou federací je děsivá. A nejradši by Pětikoalice asi byla, kdyby byly aktivovány jaderné zbraně. Aby to mělo ty správné ,,grády“. Černochová má v šuplíku jistě připravené vyhlášení mobilizace a představa, že by na Hradu seděl generál Pavel, který by se jistě rád podobné akce účastnil, je prostě šílená. Pekarová Adamová s Richterovou nestačily přes nic vytvořit další zásadní blábol, nebo jsme ho možná jen nezachytili, ale jistě by si rychle běžely pro halapartny a vyrazily bránit Parlament před ruskou agresí.

Touha Pětikoalice po co nejvyšší angažovanosti v předem Ukrajinci prohraném konfliktu je strašidelná. Přestože tato generace politiků válku nezažila, dokonce většina z nich ani rok 1968, navíc umně překrucuje historická fakta, neví tak, jak hrozné je stát proti obyčejnému tanku, do války se žene za každou cenu. Nestačí, že na frontu poslala podstatnou část naší historické výzbroje, na další novou si půjčuje, ale zároveň nás nadále zadlužuje be jménu podpory Kyjeva, přestože se ukázalo, že část těchto peněz skončila v podpoře Demokratů při amerických parlamentních volbách a zbytek rozkradly současné ukrajinské elity. Fialova vláda podlehla iluzi, že ji už nic nemůže v rozkrádání země a jejího zapojení do války proti Rusku zastavit. Přestože evidentně porušuje zákony, Policie ČR a justice nekonají. Těch porušených paragrafů už je tolik, že by 90% vlády muselo sedět na Ruzyni. Zítra je významný státní svátek. A s ním naplánované demonstrace. Pojďme se sejít v dostatečně velkém počtu, přestaňme už být jen spořádaní a mírumilovní. Vždyť ti šmejdi z médií, vlády a sněmoven se nám většinou jen vysmívají. Nadešel čas jim ten úsměv zatrhnout. Neuděláme li to nyní, budou škodit nevratně a nadále.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...
124 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)