31.10.2022
Kategorie: Společnost

Tak si to porovnáme …

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Krátký prezidentský úvodník:

Tak nám Andrejko kandiduje na prezidenta.

Jeho podpora je víceméně bianco šek na druhé kolo. Třicet procent hlasů má v podstatě jistých a musel by udělat příšernou chybu, aby mu druhé kolo uteklo.

Tím pádem se všichni ostatní budou prát o ten jeden jediný post, což bude neuvěřitelná bramboračka, jakou jsme už dlouho neviděli. Všichni marketingoví experti vám řeknou, že nemá cenu plýtvat kampaň bojem proti Babišovi, ale musíte bojovat proti těm ostatním, abyste je o kousíček předběhli.

Andrejko si zatím v klidu počká na nejpravděpodobnějšího soupeře a zaměří se na něj. Pohodlně se na něj pořádně nachystá. Ne, nebude to mít snadné, protože má kromě příznivců i hodně odpůrců, ale od začátku do konce to bude hra na kočku a na myš.

Budeme tu mít i do třetice stejnou situaci – volby o jednom jménu. Buď pro Babiše, nebo proti Babišovi. Antizeman nevyšel, jsem už teď zvědavý, jestli uspěje Antibabiš.

A teď už dnešní text:

Včera na Václaváku proběhla demonstrace proti strachu. Svolána Milionem chvilek pro demokracii. Vystoupily známé tváře, Mikuláš Minář a na dálku i Olena Zelenská. Lidí bylo obdobně, jako na páteční demonstraci, možná trochu míň, protože ta měli rozložené velkoplošné vlajky a dav mi přišel o něco řidší než ten páteční. Přesné počty ale netřeba řešit, víceméně šlo o srovnatelný počet lidí. I kdyby jich bylo o něco víc, nebyl to žádný výrazný rozdíl ani do plusu, ani do mínusu.

Hele Dezoláti… už víte, co jste dokázali? Dneska tam měli plný servis. Všechny zpravodajské kanály neúnavně informovaly už před týdnem. Fejsbůk byl plný výzev, aby lidi přišli, protože je třeba těm proruským kolaborantům ukázat, zač je toho loket. Každému nabízeli stovku slevy na cestovném, aby lidi přišli. Organizovali autobusy zdarma, kterými přiváželi účastníky ve velkém. Včera od rána jely Novinky jako tlampač, aby pravdomluvní demokraté nezapomněli, že se bude demonstrovat za pokračování války, bo napadená Ukrajina si může dovolit plýtvat životy za členství v NATO.

Dezoláti nedělali nic. Nezaznamenal jsem, že by Rajchl vystupoval v televizi a požadoval, aby policie konala a začala trestně stíhat výroky organizátorů, jako to udělal bratr Bartošek o Vrábelovi. Nezaznamenal jsem Babiše, že by požadoval střílet do demonstrantů, jak to požadoval ten brněnský Modropták, kterému nemohu přijít na jméno. Žádný dezolátní dezinformátor nepřesměrovával davy lidí na Letnou jako Vítek Rakušan a nikdo nevyvěsil pytel na mrtvoly se Zelenským.

Dnešní demonstrace měla profesionální organizaci, široké materiálně vyfutrované zázemí, byli schopni platit lidem jízdné, byli schopni vypravovat autobusy, měli pozvané mediálně velmi známé osobnosti, za každým projevem zazněla ukrajinská verze síghajlíčku, média propagovala a propagovala…

… a tihle všichni rukou společnou dokázali to, co jeden Vrábel pendlující mezi Srbskem a Českou republikou s pár lidmi dělajícími to na koleni…

Dezoláti se svolali sami, zaplatili si cestu sami, sami si na rybářské pruty navěsili české vlajky, sami dojeli a zase odjeli. Když si k tomu ještě přimyslíte, že organizátor je v roztržce se spoluorganizátory a musí se sám ještě nějak živit a uživit… Představte si, že by žádné roztržky nebyly, Vrábela by nehonili po vyšetřovnách a měli jsme na své straně něco víc, než partu obskurních blogerů včetně mé maličkosti a politiků, za kterými není jediný poslanecký mandát… Představte si, že by se k nám Michprdi chovali alespoň tak, jak se chováme k nim – nechali by nás na pokoji, neházeli nám klacky pod nohy a nedehonestovali svolávatele.

Jeden Vrábel vydá minimálně za dva Mináře… Nebo ještě lépe – jeden Vrábel na koleni udělá to samé, co Milion chvilek, Česká televize, agentura ČTK, Novinky, Seznam zprávy, umělecká fronta a neomezené financování dohromady… Parta dezolátů z vesnice, která se svolává samizdatovými mediálními cestičkami, je v podstatě stejně silná jako ojrohodnotní liberálové, kteří se zadara dostanou až na náměstí a koupou se ve sponzorských darech.

Dezoláti, tohle by vás mělo těšit a mělo by vám to odpovědět na všechny otázky ohledně smyslu těch demonstrací. Národ je rozdělen, ale soupeři nejsou silnější. Jsou jen technicky vyfutrovaní a mají prachy. Mužstvo z Horní Dolní sehrálo vyrovnaný zápas s A týmem pražské Sparty. Síla vzájemnosti vyrovnává materiální převahu. I přes všechny rozpory, nedorozumění a chyby, Milion chvilek není silnější než Česká republika na prvním místě.

Jinak je to přesně tak, jak jsme čekali. Ti správní Češi mávají ukrajinskými vlajkami, těší se na placení ojrem a chtějí mít nad sebou vlajku NATO. Ti špatní Češi kolaborantský mávají českými vlajkami a mluví o suverenitě, národní měně a dobrých vztazích s celým světem. Ti evropsky hodnotní Češi by bojovali s Ruskem do posledního Ukrajince, protože vědí, že i ten poslední centimetr čtvereční Krymu stojí za potoky ukrajinské krve a poslední euro či dolar. Dezoláti chtějí příměří a dohadování o hranicích. Nebojácní Češi si svolali proti strachu demonstraci, na které prakticky nemluvili o ničem jiném, než o strachu z Putina. Bojácní Češi mají legraci z Blyštivého Péťi a dávají do pytle na mrtvoly jeho i Rakušanův obličej. Nebojácní Češi vidí Putina za každou větou na fejsbůku, dezoláti ho mají na háku.

Milionoví Češi a Ukrajinci vědí, že účty za energie jsou vysoké až nezaplatitelné, ale ve jménu svatého boje jsou ochotni tuto naši oběť podstoupit. Dezoláti jim na to kašlou. Mikuláš Minář podporuje válku, Vrábel vypouští mírové holubice.

Žádného dezoláta taky ani nenapadlo sedět na schodech u Muzea s ruskou vlajkou a posílat pod pódium provokatéry. Nikdo neukazoval zdvižený prostředníček jako polský budha Tomáš Peszyňský. Nikoho z dezolátů ani nenapadlo jim tam do toho pískat, kazit jim to…. ne ať si užijí svoje právo na protest, protože tak nějak by měla vypadat demokracie.

 

PS.

Jo a abych jen nechválil dezoláty a nehaněl Michprdy. Řekneme si také něco ošklivého o našich…

Víte co pořád dokola dokolečka dělají naši gaučoví vlastenci? Ptají se, kde Vrábel vzal peníze na to pódium a obrazovky… A dokud se to nedozvědí, tak Vrábela nepodpoří, protože tohle je přece ta úúúúplně nejdůležitější věc. Nepojedou přece na demonstraci svolanou sprostým podezřelým, kolem kterého v srpnu prošel ve vzdálenosti padesát metrů Karel Janeček, že ano?

U Milionu chvilek se samozřejmě nikdo neptá. Tam všichni vědí, že to celé zaplatili ti nejskvělejší, nejvěrnější a zcela neposkvrnění donátoři, vše je zcela transparentní a dokonale v pořádku.

A takhle si tu žijeme… Ještě jednou díky za každého, kdo v pátek přišel.

 

Vidlák

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (65 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...
16 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)