30.10.2022
Kategorie: Politika

Rakušanovo “přání smrti” je zcela přes čáru a vrhá na nás stín záště a nenávisti!

Sdílejte článek:

MARTIN HATÁR

Myslel jsem si, že morálního dna tato vláda již dosáhla, ale včera jsem se, stejně jako většina obyvatel ČR, přesvědčil o tom, že tomu tak ještě zdaleka není. Extrémismus a fanatismus nebývalých rozměrů už naplno ovládl Strakovu akademii! „Proválečná vláda strachu“, která hodila své vlastní občany přes palubu! Ještě někdo v České republice opravdu věří jejímu heslu „Nenecháme nikoho padnout“? Bezpochyby se jedná o nejhorší vládu v historii samostatné České republiky. Ale to, co se stalo včera dokázalo nejen „totálně zkazit“ státní svátek České republiky, ale ukázalo nám, že se tato hrůzovláda neštítí opravdu ničeho a nepřestane, dokud nás neuvrhne do absolutní zkázy a sebezničení.

Odporné gesto (jinak to snad ani nejde nazvat) ministra Rakušana překročilo všechny hranice lidské soudnosti, morálky, slušnosti a humanity. Jedná se o akt válečné provokace, dehonestace a urážku prezidenta jiného státu! Státu, který je ve válce, je agresorem a všichni slušní lidé jsme tento útok na Ukrajinu odsoudili, ale o jeho zločinech, ať to rozhodne instituce k tomuto určená, a tou je Mezinárodní trestní tribunál v nizozemském Haagu.

Dávno jsem se smířil s tím, že je tato vláda neschopná a nemá zájem pomáhat vlastním občanům a tím nás uvrhává do stále větších ekonomických problémů, které budou mít pro nás všechny fatální následky, které pravděpodobně již nepůjde zachránit. Ale nevěděl jsem, že bude takto vláda škodit vlastním občanům a jednat v přímém rozporu s jejich zájmy.

A co je nejhorší horší, že se tato vláda stane vládou „válečných štváčů“ a její členové (Rakušan, Černochová, Lipavský) se nás fanaticky, cíleně a vědomě snaží zatáhnout do válečného konfliktu s Ruskem!

Státu, se kterým nejsme ve válečném stavu, ani nemůžeme být, protože Ukrajina není ani členem EU, ani členem NATO a také nám žádná válka nebyla nikým vyhlášena. Tedy dle našich zákonů ve válce nejsme, i když se nás tato vláda snaží dlouhodobě lživě přesvědčit o opaku.

To, co udělal Rakušan je gesto čisté lidské nenávisti, ale co je horší – namaloval nám tím všem na záda obří terče. V této krizi a těžké době tento člověk maximálně „eskaluje“ nepřátelství a nevraživost mezi oběma zeměmi – místo toho, aby jako správný politik hledal a inicioval mírová řešení (navíc z pozice aktuálně předsedající země EU).

Toto gesto je bezpochyby přímým ohrožením národní bezpečnosti – ze zvůle jednoho člověka, který se prostě rozhodl! Snad z vlastní arogance moci, nebo z touhy chtít se zavděčit? To opravdu nevím, ale vím, že se jedná o čin naprosto nesmyslný a úplně zbytečný! Nic podobného nenajdete viset v žádné jiné zemi! Nepamatuji si ani na nic podobného v novodobé historii. A proto se ptám.

Kdo mu toto dovolil, kdo mu toto schválil? Na čí příkaz vznikla tato „vlajka smrti“? Proč štěpí a rozděluje národ? Proč rozsévá strach a nenávist?

Vždyť i ministr Rakušan je přeci “jen” a pouze zvoleným vysokým státním úředníkem. Je placen z našich daní a má tedy primárně pracovat pro blaho nás všech! Pokud se tedy jedná o jeho osobní občanský postoj a názor, měl být na té černé plachtě podepsán!

Jsem přesvědčen, že s tímto ohavným činem, který je ztrátou lidské soudnosti i důstojnosti, stejně jako já – nesouhlasí také většina obyvatel České republiky. Toto nás přeci nemůže reprezentovat ve světě! Česká republika přeci vždycky stavěla na hodnotách humanity, spravedlnosti, lásky k člověku a ne na čisté nenávisti a zášti. Občané Česka jsou mírumilovný národ, který chce především klid a ekonomickou stabilitu!

Ministr Rakušan by měl okamžitě podat demisi, protože svým bezprecedentním krokem rozsévá nenávist a strach mezi občany, dělá z České republiky potenciální cíl ruské agrese, ohrožuje bezpečnost České republiky a dělá České republice ve světě špatné jméno a ostudu historických rozměrů a především „nereprezentuje názor obyvatel této země“! PS: Rakušan už není můj ministr a Váš?

Martin Határ, FB

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (72 votes, average: 4,85 out of 5)
Loading...
156 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)