14.10.2022
Kategorie: Společnost

Ke kauze cesty do Ruské federace a fatálnímu selhání médií

Sdílejte článek:

ZDENĚK PERNICA

V uplynulých dnech vydal dezinformační web extremisty Jana Cempera Manipuláři.cz zcela vylhanou zprávu o mé cestě do Ruské federace za účelem nákupu plynu. Tento článek toto ulhané a nedůvěryhodné médium vydalo bez jakékoli snahy ověřit si základní informace. Tedy nikdo ani nezavolal, neposlal mail a ani se nepokusil informaci před zveřejněním verifikovat.


Dalším šokujícím zjištěním pro mne bylo, jak v současné době jsou lidé schopni uvěřit takovým dezinformacím. Vylhanou zprávu extremisty Cempera například na sociální síti Twitter sdílela a komentovala redaktorka Apolena Rychlíková, lajkoval novinář Jindřich šídlo a trapně komentovaly například Paralelní listy. U podobných dobroserů a „lepších lidí“ bych očekával alespoň bazální schopnost kritického myšlení a nějakou inteligenci. Je vidět, že dezinformacemi nejsou ohroženi naši senioři, ale spíše tzv. pražská kavárna a novináři.

A jak celá kauza vznikla? Měl jsem se účastnit dlouhodobě plánovaného turnaje v boxu bez rukavic v Jekatěrinburgu 8. října 2022. Za tímto účelem jsem já a osoba z mého doprovodu obdrželi vízum opravňující ke vstupu na území Ruské federace. S ohledem částečnou mobilizaci v Rusku byl tento turnaj zrušen a já umístil fotografie víz na sociální síť Facebook s absurdním komentářem o zajištění plynu. Stačil by jediný telefon, ale takto novináři nepracují.

Šokující pro mne je také nenávist, která z příspěvků číší: od přání smrti, žádosti, abychom nebyli vpuštěni zpět do České republiky, až o přání, abychom byli na Kerčském mostě v době výbuchu. Věříme, že ty projevy nenávisti budou řešeny příslušnými orgány.

Z celé situace bohužel vyplývají dva nepříjemné závěry: největšími dezinformátory jsou naši novináři, kteří zcela rezignovali na základní principy své profese a míst s fakty pracují s dojmy, a také skutečnost, že jelikož jme plyn nejeli domluvit my, tak ho určitě nedomluvila ani naše neschopná Fialova vláda.

 

Zdeněk Pernica, FB

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)