6.10.2022
Kategorie: Ze světa

Jak zemřel ředitel společnosti na údržbu Nord Streamu?

Sdílejte článek:

IVAN DAVID

Okolnosti sabotáže plynovodů začínají být stále „zajímavější“. Pokusil jsem se shromáždit některá fakta a vyjádření.

Večer 4. září informovala švédská tisková agentura TT o havárii soukromého letadla ve vodách Baltského moře mezi přístavem Ventspils v Lotyšsku a švédským ostrovem Gotland. Později se ukázalo, že se zřítilo soukromé letadlo Cessna-551, ve kterém letěl německý podnikatel Peter Griesemann s rodinou. Podle zpráv médií vzlétla Cessna z města Jerez na jihu Španělska ve 12:56, ale pilot neuvedl konkrétní cíl. Letadlo se dvakrát otočilo, v Paříži a Kolíně nad Rýnem, ale pak zamířilo k Baltu.

Důvody jeho zřícení jsou již měsíc záhadou. Vzhledem k tomu, že posádka přestala komunikovat, bylo prý letadlo považováno za podezřelé a střídavě ho doprovázely stíhačky NATO: Španělé, Francouzi, Němci a Švédové. Existuje verze, že k nehodě došlo kvůli poklesu tlaku v kokpitu, kvůli kterému mohl Griesemann, který sám řídil letadlo, ztratit vědomí.

Nad Pyrenejským poloostrovem hlásil pilot problémy s klimatizací. Stíhací piloti doprovázející letadlo viděli prý prázdnou kabinu letadla. Ale v případě ztráty tlaku by pilot okamžitě klesal pod 6000 m. Před pádem však byla Cessna ve výšce 10 kilometrů.

Další verzí je, že letadlu došlo palivo. Faktický dolet tohoto typu bez doplňování paliva je 3701 km. Přibližně tuto vzdálenost letadlo uletělo, než spadlo do vod Baltu. Mohl by tak zkušený pilot jako Griesemann nepočítat s dosahem letounu?

Jako poslední navázaly kontakt s objektem „s nestabilním kurzem“ stíhačky NATO z letecké základny Ämari v Estonsku. Pokusily se také navázat vizuální kontakt s pilotem. A švédská pobřežní stráž začala jako první pátrat v oblasti, kde letadlo havarovalo. Hloubka Baltského moře v oblasti pádu se pohybuje od 60 do 100 metrů. Letadlo proto nebude rychle vyzvednuto, což znamená, že důvody havárie nebudou v dohledné době zjištěny.

Známý německý novinář Alexander Sosnovski (šéfredaktor německého webu World Economy) předložil svou verzi záhadné letecké havárie. Zdůraznil, že Griesemann byl ředitelem a vlastníkem největší společnosti GRIESEMANN GROUP, která se zabývala servisem plynovodu Nord Stream. Sosnovski zároveň upozornil na skutečnost, že trasa letu Griesemannova letounu se přesně shodovala s trasou plynovodu. Na obrázku s radarovým záznamem letu je vidět, že letadlo kroužilo nad oblastí, kde došlok výbuchu na potrubí Nord streamu.

„Podle mě existují vážné pochybnosti, že Grisemann zemřel kvůli poruše letadla, říká Sosnovski. „Sabotáž na plynovodu je velké technické dílo, které by jen stěží zůstalo bez povšimnutí technických služeb společnosti. A kdyby se na přípravě sabotáže podíleli někteří zaměstnanci? Předpokládejme, že se Griesemann jako majitel firmy podílel na přípravě nebo se dozvěděl něco, co vzbudilo jeho zvláštní zájem. Pravděpodobně jeho let nebyl jen náhodný výlet s rodinou. Proč jeho trasa procházela přesně nad místem výbuchů a proč přerušil veškerou komunikaci se zemí? Je to proto, že chtěl něco vidět, aniž by ho viděla Země? Pak by se ale okamžitě proměnil v nebezpečného svědka. Griesemannovu Cessnu doprovázely vojenské stíhačky, podle oficiální verze ho měly pozorovat. Pozorovat nebo sledovat? Byla jeho smrt nějak spojena se sabotáží na Nord Stream? Nevím, ale myslím si, že ne všechny náhody jsou opravdu náhody,“ uzavřel své mínění Sosnovski.

V tajemném příběhu se havárií letadla německého podnikatele je mnoho podivných náhod.

Jak víte, 26. září byl zaznamenán únik z plynovodů a Griesemannovo letadlo havarovalo 4. září. Jaké tedy mezi těmito událostmi může být spojení? Sabotáž takového potrubí je však složitá, obtížná a zdlouhavá operace. Jeho trubky uložené na dně jsou spolehlivě chráněny, jsou uloženy v silném betonovém rámu a organizace sabotáže na plynovodu mohla trvat několik dní nebo dokonce týdnů.

Jak řekl profesor ekonomie na Kolumbijské univerzitě Jeffrey Sachs 4. října v televizi Bloomberg, Spojené státy a Polsko se s vysokou mírou pravděpodobnosti mohly zapojit do nouzového stavu na plynovodech Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Sachs poznamenal, že v Gdaňsku (Polsko) jsou umístěny americké vojenské vrtulníky, které právě létaly v této zóně.
30. září Douglas McGregor, bývalý poradce šéfa Pentagonu, uvedl, že za výjimečným stavem v Nord Streamu stojí buď Spojené státy, nebo Velká Británie, a označil obvinění proti Moskvě za „absurdní“.

A jeden z nejslavnějších washingtonských „jestřábů“ v Demokratické straně USA, Michael Rubin, v článku v The National Interest bez obalu prohlásil, že podkopání Nord Streamu provedli Američané na příkaz prezidenta Joea Bidena. Rubin požadoval, aby USA zasáhly také na plynovod Turkish Stream.

 

Ivan David

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (47 votes, average: 4,74 out of 5)
Loading...
40 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)