27.9.2022
Kategorie: Společnost

Naši synci z Hrušova pochopili system – volebni učast: NULA

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Řika se o nich, že su nepřizpusobivi. Ani vlastně nevim, kdo tak hlupe slovo vymyslel a co to znamena. Bo každy je přizpusobivy a ten, kery se danemu prostředi přizpusobi rychle, je dokonce aji chytry.

Poďme ale popořadě. V Česku proběhly dalši volby, ostatně tajak každy rok předtym a přišti rok zas.

Polityci byli trochu vyhukani z tych stopadesati tisic na Vaclavaku, ale nic podstatneho se nestalo, tajak s tym system už tak nějak počita, bo kdyby volby mohly cosik změnit, tak by je už davno zrušili nebo změnili, tajak si to klidně dovolili ti uřednici na ustavnim sudu vloni. Takže kdo chce změnu, měl by se ve středu na Vaclava ukazat na Vaclavaku nebo na ostravskem Masarykaču, bo o jinych akcich nic neni vědět. Každopadně musite počitat s tym, že surikatam a zvlašť rakušakovi narostla křidla a tak se nedivte, že pokud vas bude malo, že vas tajni přidu provokovat a policajti pak zbit. To už je v demogracyji taky zvyk.

Na medyjalni sceně se tež nic zvlaštniho nestalo, a tak medyja pišu, že se osobnosti dostaly do druheho kola Senatnich voleb, ale zaroveň tutlaju zpravu o tym, že je mezi nima v okrese Kroměřiž aji znama bojovnica proti koronopodfucku, pravnička Zwyrtek Hamplova, diky niž zme se dozvěděli, že skoro všecka ta buzeračni omezeni byla nezakonna a jako taka byla zrušena. Sice pozdě, ale přece. Pro medyjalni scenu je ovšem asi větši osobnosť Sidovsky, než Hamplova. Tuž doufam, že jim o vikendu do teho voliči na Kroměřižsku a tež na Jihlavsku, kaj kandyduje ten tchajwansky Štětinač, hodi vidle.

Jinak medyja docela ferově popsala, že posililo ANO a SPD, naopak ztratily strany bruselske pětky, obzvlaště pak ti mafiani. Do tytulku se dokonce dostala zprava, že ferova by fčil byla minymalně vyměna minystru. Ja bysem teda neměnil některe minytstry, ale všecky. Ono k temu stejně dřiv jak později dojde a ODS už ma založni varyjantu Kuba-Blažek. Změni se kulisy, aby lid zas chvilu držel hubu a krok, ale všecky ty alegorycke vozy a surikaty povali dal.

Tuž vraťme se ale k počatku tohoto blogu.

Ve slavne ostravske čtvrti Hrušov nepřišel k volbam nikdo. Nula. Pět komisařu tak mohlo sedět dva dny za stolem, klidně pit kafe s rumem, čumět na pečko nebo hrat hlupe hry na mobilach. Naši hrušovšti cygani totiž jako prvni pochopili prohnilost tohoto systemu a raději na Landeku zbirali dřevo na zimu, bo velice dobře vědi, že vladni surikaty, ani mistni samosprava teplo pro jejich děcka nezajisti.

Ladik Větvička

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...
18 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)