27.8.2022
Kategorie: Společnost

Rovnost, spravedlnost a dvojí metr…

Sdílejte článek:

PAVEL B. REICHL

Mám v živé paměti okamžik, kdy se lidé hroutili u rádií ve chvíli, kdy prezident Zeman přeložil název ruského aktivistického seskupení přesně tak jak si oni sami říkají.

To tehdy byl panečku poprask. To bylo chrlení nenávisti a rozhořčení nad vulgárním prezidentem. Moc dobře se pamatuji, jak matky prvňáčků nechtěly odvést své děti do školy, kterou měl prezident na začátku školního roku navštívit. Těch rozhovorů co bylo v médiích. Všichni se hroutili v nesmírném pohoršení. A víte, v dřívějších časech by lidi spíše rozhodilo to, jak si členka onoho seskupení rve mezi regály v supermarketu do své „kočičky“ zmrzlou slepici a nebo jiný pár téhož seskupení obcuje ve veřejných prostorách.

Rozhořčeni z vulgárního prezidenta pak skoro jásali, když do éteru pronikl hlas, profesora Fialy, kterým sděloval, že už ho to na jednání sere. A panečku, to bylo najednou chápavých lidí a jen „flastenci“ a babišovi voliči z toho prý byli rozhořčeni..

Inu časy se mění.

Jak je to dlouho co Václav Klaus mladší šel položit kytici k pietnímu místu a vzal sebou svou malou dcerku? Ano, myslím ten okamžik, kdy šel uctít památku a byl napadán rozlíceným davem a z obavy o svou dcerku ji vzal do náruče. Taky vzpomínáte jak ti samí lidé pak sdíleli a rozmnožovali fakt, že Václav Klaus mladší je zbabělec a schovává se za své dítě? A to šlo jen o uctění památky.

Nedávno paní z té správné strany vyrazila na setkání Andreje Babiše s jeho voliči a světe div se i když věděla jak se tam bude sama chovat, vzala si na ramena malé dítě a s tím se tam pak chovala jako utečenec z některého z bohnických pavilonů.. A zase to je prý v pořádku. Zeptáte-li se jak to? Dostanete skvělou odpověď, protože je to bojovnice a protože Babiš je zlo. A nebo ještě lakoničtější vysvětlení, protože Babiš…

Osm let se na východě Ukrajiny dějí zvěrstva proti lidskosti. Nebudu se rozepisovat protože to jsem už udělal mnohokrát a mé články pořád visí někde na internetu a každý, kdo by se o tuto tematiku chtěl zajímat si je může dohledat sám. Osm dlouhých let. Šílených let a takřka nikoho to nezajímalo. Kupodivu ani samotné Ukrajince. To vím naprosto jistě, protože jsem s několika mluvil osobně a i když je to asi čtyři roky zpět, neměli ani ponětí o tom co se tam děje. Jeden z nich se trošku přiblížil realitě, když mi odpověděl, že tam blbnou nějací proruští blázni…

No a dnes kam se podíváš, tam vidíš ukrajinský praporek a nebo přímo slyšíš ukrajinštinu na vlastní uši. A to vše z důvodu, který nám sdělil pan profesor a jeho smečka těch „správných“ politiků. Jsme totiž prý ve válce s Ruskem. A ti vlaječkami ověšení lidé to podporují a věří tomu. A já k tomu říkám jen jedno, my v žádné válce s nikým nejsme. Ukrajinci nebojují za náš mír a blaho naší země. Organizace, válečná organizace NATO, které jsme členem s Ruskem žádnou válku nevede. Tak o jaké válce, ve které prý jsme, to naši nejvyšší politici tak rádi mluví?

A nejvíc mě ubíjí ta zaprodanost, která to celé provází. Kam se poděla hrdost člověka na svůj původ, že dokáže o lidech, kteří si připnou na bundu odznáček s českou vlajkou, napsat, že jsou to ruští švábi? Že hájí zájmy Putina? Pro Boha, může mi někdo vysvětli spojitost mezi odznáčkem s českou vlajkou a hájením zájmů Ruska?

Nemělo by cenu vypisovat všechny ty exoty působící na sociálních sítích, protože je možná všechny znáte, jelikož chrlí každý den desítky příspěvků ve kterých útočí na obyčejné lidi s vlastním pohledem na svět.

Své krátké zamyšlení zakončím pohledem na soudružku ministryni, která vypustila do světa tak šílenou nehoráznost k brutálnímu teroristickému útoku na člověka, že mi to opravdu vyrazilo na chvíli dech. Obzvláště pak poté co jsem si uvědomil, že to je přesně ta citlivá soudružka, která s jinými soudružkami z jejich uskupení, opustila Sněmovnu kvůli nevolnosti krátce potom co poslanec Foldyna nabídl jinému poslanci, aby šli svůj spor vyřešit na chodbu. Tehdy tyto zemdlelé soudružky doslova utekly z práce, jelikož je dostihla šílená nevolnost z brutality poslance Foldyny.

Panečku. A dnes nám soudružka ministryně, zřejmě s ohledem k resortu, který vede, zdrsněla a zmužněla natolik, že ji nerozhodí ani vražda. Dokonce dokázala vyjádřit i radostný pohled na tento teroristický čin..

Naše země slouží jako posluhovač západním mocnostem. Již dávno naši čelní politici nepracují pro občany země, ale nechávají se řídit ze zahraničí. A když píšu naši politici, myslím tím všechny politiky. Bylo by hodně naivní až dětinské domnívat se, že kdyby tam teď seděl Babiš s Hamáčkem, že by bylo něco jinak. Nebylo. Ale docela by mě zajímalo jak by se dnes v opozici chovala ta naše krásná pětikoalice.

Je jen na nás jak dlouho tu budou takto řádit a likvidovat naše tradice a hodnoty země. Jak dlouho ještě budou devastovat naše životy jejich nesmysly, které jim radí na západě. Radí jim přesně ti, kterým už pomalu nevadí vražda tolik, jako daňový podvod. Znásilnění děcka je mnohem méně závažným činem než třeba krádež peněz a nebo šperků.

I v USA, pokud o tom něco málo víte, dokázali rozložit mafii ne na základě výpovědí svědků vražd, ale na daňových únicích či svědectví o uplácení. A to si vzpomeňte jak se do Bílého domu dostal JFK.. Inu nevděk světem vládne, že?

Pravidla společnosti vždy určuje většina. Dnes je to rozdané tak jak je a těžko to v horizontu desítek let někdo změní, a předně jde o to, kam až jsou ti současní spravedliví ochotni zajít, aby druhým ještě více znepříjemnili jejich poklidné životy. Tak nějak myslím, že to hodně záleží i na nás, kam až je necháme zajít. Máme vlastně dvě možnosti, buď přijmout všechny ty jejich bláznivé nápady a nebo se proti nim postavit. Ale vzhledem k tomu jak moc je rozpolcena naše společnost, myslím, že se nakonec podvolíme a necháme je tady řádit ve jménu pravdy a lásky..

Je to jen a jenom na nás…

 

 

Pavel B. Reichl

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
12 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)