23.8.2022
Kategorie: Společnost

Nejvyšší správní soud odhalil nezákonnost největšího covidistického svinstva

Sdílejte článek:

ZDENĚK KOUDELKA

Rozsudkem Nejvyššího správního soudu dotčené opatření bylo vydáno z důvodu tlaku na „nepovinné“ očkování, o které nebyl zájem, a Ministerstvo zdravotnictví se bálo, že se začne vyvozovat individuální odpovědnost vůči lidem, kteří objednali obrovské množství vakcín za drahé peníze, které následně nenašly uplatnění. Ministerstvo přistoupilo k řešení, které mělo podpořit reklamu na spotřebu vakcín. Důsledkem toho bylo, že očkovanému z veřejného zdravotního pojištění byly placeny covidové testy, byť potvrzení potřeboval na dovolenkový pobyt na Maledivách nebo Mauriciu. Zatímco chudá neočkovaná matka nemocného malého dítěte v nemocnici si musela platit test sama, pokud s ním chtěla být.
.
Ministerstvo zdravotnictví vydalo řadu nezákonných opatření. Toto však považuji za vrchol covidistického svinstva, když pro odbyt vakcín, jejichž účinnost je velmi omezená asi na 6-9 měsíců, bylo schopno mrhat prostředky zdravotního pojištění pro bohaté dovolenkáře a odmítat tutéž službu matkám těžce nemocných dětí v nemocnici. Jde o hrubé nemorální jednání státní moci. Ministerstvo argumentovalo, že se tyto matky mohly nechat naočkovat. Tím by se podvolily obrovskému farma byznysu okolo covidového očkování a podílely se na tunelování státních peněz pro podporu výrobců vakcín.
.
Člověk má právo neposlechnout doporučení ministrů, kterým nevěří, a odmítnout nepovinné očkování. Vláda nesmí nemorálním způsobem k nepovinnému očkování tlačit. Opatření vydal ministr Adam Vojtěch (ANO) a následující ministr Vlastimil Válek (TOP) jej ponechal v platnosti až do února 2022.
.
Návrh na zrušení ministerského opatření podala Jana Nováková, kandidátka na starostku v městské části Brno-Útěchov za SPD, Trikoloru, Moravany a nezávislé. Ve věci jsem ji právně zastupoval. Je to statečná občanka, která již dříve úspěšně navrhla Nejvyššímu správnímu soudu zrušit nedůvodný zákaz vstupu neočkovaných do restaurací a hotelů, čemuž soud vyhověl rozsudkem z 2. 2. 2022, 8 Ao 2/2022-53. Jana Nováková projevila občanský postoj. Bojuje za práva lidí proti vládnímu útlaku.
Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
54 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)