19.8.2022
Kategorie: Politika

Nejtupější předvolební trend

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Víte, co mě nejvíc bere od té doby, co jsem se etabloval na fejsbůku? Prezidentská kampaň. Já si nemůžu pomoci, moji čtenáři, sledující a přátelé na to koukají a ksichtokniha mi pak hází na sklo videa. Hele, to je nějaký nový, pro Vidláky nepochopitelný, trend?

Vždycky se tam objeví pan kandidát, který dojede do pálenice, vinařství, k nějakému zemědělci, významné firmě, tam si pohovoří s majitelem, řekne do kamery nějaká moudra, jak je právě tento podnik nebo obor významný pro region, dodá něco o zaměstnanosti, trvalých hodnotách, do toho jsou ty táhlé pohledy do krajiny nebo automatického skladu hutního materiálu… pak zazní pár slov o kampani a potřebě čestného a pravdomluvného člověka, přičemž kandidát tato kritéria samozřejmě splňuje.

A nedělají to jen kandidáti na prezidenta, dělá to i celá pětikolka. Nedávno Fiala dával post, jak sedí zády k fotografovi a rozjímá o důležitosti zemědělství pro jižní moravu. To mě fakt bralo. Nic o tom neví, naopak nechal Nekulu dělat jedno z nejhorších zvěrstev, které nás ještě řádně vytrestá všechny, ale ušlechtile nám řekne, jak je venkov důležitý, Samozřejmě tam seděl v saku a mluvil o něčem, co by mělo vědět i pětileté dítě.

Nejlepší jsou ty komentáře pod tím. Děkujeme pane kandidáte… řekl jste to tak moudře… díky za vás, budete skvělý prezient… krásně jste to vyjádřil… apod, apod. To jako fakt? Tohle dneska stačí? Říct všeobecně známé klišé?

Hele, taky vidíte, jak se hoši kandidátští chlubí cizím peřím? A jak se vyhýbají kontaktu se skutečnými lidmi? Přijedou někam, nemají žádnou zásluhu, ale ukazují, jak jsou moudří a jak tomu rozumí. A blbečci jim k tomu tleskají. Běžte se podívat na Fialův profil. Má jich tam fakt hodně. Fakt nechápu, že má někdo tak málo sebeúcty a olajkuje nebo okomentuje, jak Fiala prohlašuje banality.

Teď v posledních dnech to ti kandidáti ještě vylepšili. Vyjadřují se k tomu, jak je draze, jak se stát musí otecky starat, jak musí zvyšovat ceny sociálně citlivě… Ano děkuji, bez vás bych to nevěděl. Já nevím, oni to asi dělají, aby lid pochopil, že na něj intenzívně myslí.

Prostě řeknou nějakou všeobecně známou věc, se kterou souhlasí z podstaty každý, dají to na fejsbůk a ejhle lide, jaké mám ušlechtilé názory, jen mě pěkně zvol. Nemám za nic zodpovědnost, jen objíždím republiku a fotím se u hezkých věcí, které dokázal vydupat ze země někdo jiný a dělám si kampáááň.

V zájmu objektivity musím říci, že Tomáš Březina alespoň jezdí do svých bývalých podniků a ukazuje nám, co vybudoval on sám v době, kdy ještě vytvářel hodnoty a než se rozhodl zkazit si na stará kolena život kandidaturou. Ale jinak je nerozeznatelný od Petra Pavla i od Fialy. Může se vymezovat, jak chce – stejná videa, stejný kadlub… jako by měli všichni společnou agenturu. Nebo jsou fakt už tak mimo realitu a mají pocit, že to dělají správně.

Jako fakt si tihle političtí borci myslí, že to bude fungovat? Nebo prostě cílí na líbodémo kretény, kteří vrní blahem, když vidí takovou šmíru? Asi jo, protože jich mají plné diskusní fórum.

Asi jsem konečně pochopil, proč Zeman při první kampani mluvil o kanálu Dunaj-Odra-Labe. O něčem mluvit musel, ale nechlubil se cizí prací…

Při té příležitosti se nemohu nezmínit, jak rozdílně to dělá Babiš a tu a tam i další opozičníci. Andrejko objíždí republiku, vleze právě mezi běžné pracující lidi, rozdává jim knížku plnou grafů, jak bylo za něj dobře a jak je teď blbě, všechny ujišťuje, že zase bude líp, samozřejmě, až to vezme do ruky on. Fotí se s babičkami i s mladými kluky, z jeho fotek je vždycky vidět především óóóbrovský dav příznivců, odpůrci mu dělají gerilový marketing v médiích, všude představuje svoje místní kandidáty z lokálních buněk, má tam hezké hostesky…

Občas je něco podobného vidět i od Okamury a Majerové Zahradníkové… držím palce, ať v tom pokračují.

Takhle se to dělá, vy troubové. Jezdit za lidmi, nebát se vlézt mezi ně. Na vaše kecy o sociální citlivosti a významu zemědělství není nikdo zvědavý. To se učí na základní škole. Tedy učilo… za mého mládí. Možná se to dneska už neučí a tak může Fiala pronášet zcela banální a samozřejmá moudra a hromada lidí mu za ty kecy ještě děkuje. „Venkov je pro naší zemi nesmírně důležitý“. Tohle si dá na fejsbůk a líbodémo kreténům to stačí… Jaká osobnost, jaká ušlechtilost. Pan premiér ví, že venkov je důležitý…

Já jsem pro tuto dobu asi už opravdu starý. I když jsem sotva překročil čtyřicítku. Začínám si říkat, že až to dovedou zu grunde, tak se mi vlastně bude ze světa odcházet docela dobře.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...
19 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)