24.5.2022
Kategorie: Politika

Sportovci nemohou nést zodpovědnost za politiky

Sdílejte článek:

LIBOR VONDRÁČEK

Jako sportovec, který vždy toužil po férovém boji na hřišti, nemohu mlčet, když sleduji probíhající mistrovství světa v hokeji.

Souhlasím s tím, že si Rusko nezaslouží pořádat příští rok mistrovství světa. Organizace světové akce na vlastním území je pro politiky odměnou a příležitostí k ukazování se v dobrém světle.

Nesouhlasím ovšem s tím, že ruští sportovci jsou z těchto soutěží vyřazováni. Hřiště není místem, kam patří politika. Vyhrát má ten nejlepší, a přestože si to sportovci možná netroufnou říct, i pro ně by bylo vítězství nad agresorem sladší než obvykle. Vzpomeňme třeba na vyhecovaná klání našich hokejistů po roce 1968.

Za ještě zvrácenější jsem považoval vyloučení postižených sportovců z paralympiády, kteří se na tuto akci i přes svůj handicap připravovali 4 roky a nějací chytráci je vyloučili těsně před akcí.

Sportovci nemohou nést zodpovědnost za politiky ve své zemi a měřím při tom svém tvrzení všem stejně. Nestojí o vylučování Turecké reprezentace, kvůli agresivnímu počínání Turecké armády v Sýrii a Iráku. Nikdy bych také neobhajoval vyloučení amerických sportovců třeba z MS v hokeji 2004, kde nás vyřadili na nájezdy, kvůli jejich obsazení Iráku.

Je mi zle ze všech pokrytců, kteří tahají politiku do sportu, jen když se jim to hodí a nevolají po vyloučení všech sportovců jejichž vlády válčí nebo válčily na území cizích států.

PS: Za výsměch těmto pokryteckým moralistům považuji skutečnost, že zatímco hokejisté Ruska a Běloruska nesou kolektivní vinu a na ledě ve Finsku se neobjevují, Adam Vojtěch osobní zodpovědnost nenese a fotí se s našimi hokejisty.

Tento člověk místo spravedlivého pykání, za dlouhodobé ignorování rozhodnutí soudů a aroganci vůči vlastním občanům, totiž dostal za odměnu dobře placené místo z peněz daňových poplatníků jako velvyslanec ve Finsku.

 

Libor Vondráček

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,29 out of 5)
Loading...
9 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)