21.5.2022
Kategorie: Společnost

Neexistující cenzura, aneb o čem se mlčí

Sdílejte článek:

PETR VLK

Máme prý svobodu  tisku.  Což  není pravda. Každopádně ne od okamžiku,  kdy  Fiala, bez sebemenší  opory  v zákoně nechal umlčet  mnoho  alternativních  webů. Prý šířily  dezinformace.  V jeho pojetí a pojetí  takových jako je  on se  deizonformací stává  cokoliv , co nezapadne  do rámce jediného správného a  tím přípustného názoru.

Ovšem velmi často se ukáže, že  jediný rozdíl  mezi informací a dezinformací je pouze  v  čase  zveřejnění  jedné a druhé.

Tohle je  ovšem klasická  cenzura.

A pak existuje  ještě  cenzura, tak  říkajíc  – neoficiální. Kdy  určité zprávy  a názory se jednoduše nezveřejňují.  Všichni předstírají,  že  neexistují nebo že o nich nemají žádnou povědomost.

Klasickou ukázkou toho druhého přístupu  jste na Kose zažili před pár  dny, kdy vlastně  dodnes jako jediný  tuzemský informační zdroj zveřejnila, že  EU  povolila  de facto rublové platby za  ruský plyn a ropu, tak jak předepsal Putin!

EU  to popírala, česká media  buď  mlčela a mlčí dodnes nebo  recyklovala  naprosto  dementní komentář Lukáše Kovandy, jenž tvrdil pravý opak toho, co doložila Kosa. V mezičase  se  EU posunula  do stavu, že

Bloomberg: Rublové účty pro platby za ruský plyn už má 20 evropských odběratelů

Rublové účty pro platby za ruský plyn si u finančního ústavu Gazprombank otevřelo dalších deset evropských odběratelů, celkem už jich je 20. Dalších 14 klientů požádalo o doklady nutné k otevření účtu. S odkazem na svůj zdroj o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Evropští odběratelé už týdny zkoumají, jak splnit nařízení ruského prezidenta Vladimira Putina, aby za odběr ruského plynu od dubna platili v rublech, a neporušit přitom sankce Evropské unie uvalené na Rusko za jeho invazi na Ukrajinu.

Ovšem  vůbec nepochybuji,  že  kdyby  už platilo připravované  Kladivo na  čarodějnice – pardon  na  dezinformátory,  byl  bych za  svůj text opřený  o Reuters, Bloomberg a The Telegraph popotahován.

Zkrátka  Fiala  a  spol. a jeho  mediální poskoci se snažili  to vynucené pokleknutí EU před  Putinem VYMLČET!  A  snaží se o to dodnes.  Větičkami typu:

Podle zdroje blízkého Gazpromu současné podmínky znamenají, že transakce je fakticky dokončena, jakmile kupující složí peníze v Gazprombank v zahraniční měně. Následný přepočet na rubly je automatický a nezapojuje se do něj centrální banka, proti které země EU zavedly sankce.

Ačkoliv  to není pravda. Operace je dokončena  až při převodu na  druhý , rublový účet příslušného  plátce. který si MUSEL svým jménem ZŘÍDIT, dříve jej nepotřeboval. A  sankcionovaná  ruská centrální banka  každopádně zapojena  je, protože ona poskytuje  Gazprombance  potřebné ruble, ona  stanovuje  směnný  kurs! A  zahraniční majitel obou  účtů u Gazprombanky  rozhodně  MUSÍ požádat  o konverzi!

Ale  nehodlám  zase psát o plynu a podobných věcech. Ne  dnes. Naproti tomu  vám nabídnu dvě  témata,  jež  v Česku/Slovensku informačně  neexistují. Protože  jsou  nežádoucí a nepohodlná.

Zkrátka  ve  Fialalandu  existuje i neoficiální cenzura – která funguje  tak, že některé důležité informace se zkrátka  k veřejnosti nebo minimálně  širší veřejnosti NEDOSTANOU! Takhle  daleko  to Česká  republika  po 33 letech od Listopadu dopracovala!

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)