10.2.2020
Kategorie: Ekonomika

Andy, zruš to EET nebo se nauč počitat

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

VETVICKAMily Andy, školky a nemocnice rostu na každem rohu, vždyť už nevime, co s nima. Osumnact miliard každy rok, to su take přebytky, že my už fčil nevime, co s tym.

Že to tak neni a socani na tebe ušili pěknu habaďuru? No ušili. Tak už kura se přiznej. Měj koule na to, abys řekl, že EET je jedna velka prasarna a monstrozni socansky tunel, kery nikomu a ničemu neprospěl. Kromě udavaču, zloděju a dodavatelu softweru. Zastav to, dokud EET nenarobi dalši škody v cele společnosti.

 

Vždyť si už z tebe robi srandu aji stary, hlupy, bezzuby Helmut z porubskeho Kompasu, pajzlu největšiho. Kvuliva temu pivu se ti směju všeci, bo ta Šilerka je uplně marna. Jenže lidi se nesměju ji. Oni se směju tobě. A ty dobře viš, že polityk, kery je pro smich, je ztraceny.

Zruš to EET, ukaž, že na to maš a ulevi se všeckym.

A jestli na to nemaš, tak aspoň ty tvoje poskoky nauč počitat, bo z tebe robi pitomce. Ten, kery ti piše ty proslovy, spočital blbě, že na pivu za 35 Kč hospodsky sniženim DPH z 21 na 10% vydělá o 3,85 Kč vic. Ja se temu nedivim, bo ten, kery DPH a ty vaše idyjotske hlašeni nikdy nezpracovaval, tak vubec nevi, jaka prasarna to je. A proto jak děcko ve škole spočital 11% z 35,-Kř, což je pravě 3,85,-Kč.

Ale mily Andy, ty určitě DPH platiš, tak mu vysvětli, že takhle se to nepočita. Spravny vypočet je nasledujici:

Pokud je pivo za 35,-Kč, pak DPH ve vyši 21% je 6,07 Kč, cena bez daně 28,93 Kč

Pokud hostinsky ponecha cenu 35,- Kč, pak DPH ve vyši 10% je 3,18 Kč a cena bez daně pak 31,82

Takže rozdil v DPH neni 3,85 Kč jak ti ten pitomec spočital, ale enem 2,89 Kč.

A viš, proč se ti směje aji ten hlupy Helmut, Andy? Bo pivo nebude o skoro pět korun levnějši, jak si prohlasil tady. Pivo nebude ani o 3,85 Kč levnějši, jak ti to blbě spočital ten poskok, kery ti piše projevy a jak si prohlasil tady. Ono totiž nebude levnějši ani o tych 2,89 Kč, jak zme spočitali spravně vyše. Bo aji hlupy Helmut vi, že za pivo se musi zaplatit dodavateli, což je u Plzně řekněme 20,-Kč. Takže zisk se počita z rozdilu prodejni a nakupni ceny a ze zisku 15,- Kč už zme enem na uspoře přibližně 1,3 Kč.

Tak co, Andy, kaj su ty tvoje uspory? Jako že si pivařovi uspořil a misto 35,-Kč fčil bude cena 33,7 Kč?

Nebude. Za prve, před zavedenim EET to pivo stalo 27,-Kč. My si to ještě pamatujem. A hlavně, tu usporu 1,3 na pivu zežere softwarova společnost, kera si to naučtuje za dalši sazby DPH.

Andy, nenech ze sebe robit cypa a zruš to EET.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...