27.12.2019
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Proč se ten nový, tentokrát zelený, socialismus zase zhroutí

Sdílejte článek:

MILAN RADEK

milan-radekNe že by se nemělo plánovat, to ano. Ale jen povšechně, vývoj ani politika nelze nalajnovat dopředu, ani na pár let, natož na věky nebo na 1000 let. Elektrická auta, drony a vůbec technologie mě láká, ale nejde to nařídit shora. Tak to nefunguje. To musí přijít živelně, samo, jako doposud každý vynález, od nože z kamene po letadla.
Automobil už existoval ke konci 19. století, míval to málokdo, nejen proto že to bylo sprostě drahé, ale nebyly adekvátní silnice, benzínky, chudák holka Mercedes, na jednu delší cestu musela kupovat benzín v drogerii a po cestách pro koně to nebylo snadné. Až Henry Ford udělal auto dostupné každému, ale muselo se ještě vyřešit spousta věcí, jako ty cesty a benzinky.

Bratři Wrhightové udělali letadlo ze dřeva a papíru, a trvalo to než se to dalo použít pro pasažéry, a to díky inženýrrům co pracovali na vlastní pěst a podnikatelům, nenařídila to vrchnost.

Ještě v 50. letech byly i v Evropě leckde koňské povozy, až to časem samosebou zmizelo. Ne snad že by lidé nechtěli elektrická auta, jenže zatím jsou také drahá, a hlavně se musí ještě vyřešit spousta detailů. Zatím to moc drhne, a nařízení shora že do tolika a tolika let auta budou jen elektrická protože vám to nařídíme jen bude brzdit tento vývoj. Hlavně když Němci si zavřeli atomové elektrárny, kupuji atomovou energii od sousedů, ale tlačí na Francii aby udělali to samé, Macron už slíbil že to udělá. Uhlí také zakážou, tak se koňské povozy možná vrátí.

Zelený socialismus chce společnost změnit z gruntu. Chtějí omezit, ze začátku, letadla, pak nejlépe zakázat. Ani elektrické koloběžky, jen po svých, jíst vegansky, pozabíjet dobytek, a proto se to brzo sesype. Jak říkám – vývoj nejde nalajnovat od stolu přiblblého a líného byrokrata, který jen dřepí a řeční, létá a jezdí autem, ale on musí, zachraňuje svět, ostatní ať žijou jak on nařizuje.

Jak se něco plánuje do puntíku, zkrátka jak se chce ovlivnit život společnosti, aby přestali být tím čím jsou, lidmi, i se svými neřády, končívá to tragedií a pak krachem, rudý socialismus tu měl být na  věčné časy, vydrželo to 70 let, jinde daleko méně, německý socialismus tu měl strašit 1000 let, ale šlo to do háje šupem.

Nový, radostný zelený socialismus, který se zbaví CO2, tudíž i života nemá dlouhou životnost sám.  Kde si nedají vánočního kapra protože kapr trpí tak raději klobásku, která leze prasatům z konečníku. Nevadí kolik miliard van der Leyen na tuto šílenost dá, nebude to trvat celou budoucnost jak to říkají ústy jedné švédské loutky, sesype se to brzo,  Brexit je první vytažená kostka tohoto šíleného plánu.

Kdyby lidé v dobé kamenné měli Evropskou komisi, tak se z těch jeskyní nedostanou, jehly z kostí nebo nože z kamente by procházeli takovému plánování, takovým nařízením , takovým zákazům že by zabili v počátcích. Sice by takovou komisi pak umlátili kyjema, ale vývoj by měl zpoždění, a kdoví jestli bysme pak přežili tu dobu ledovou.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...