12.11.2019
Kategorie: Společnost

Fotbalové reprezentační dresy … brazilská káva?

Sdílejte článek:

ZDENĚK BÁRTA

Šaty dělají člověka a reprezentační dres fotbalistu. Touto logikou se řídil tvůrce nových dresů pro českou fotbalovou reprezentaci pro venkovní zápasy. Smíchal brazilské národní barvy a naší borci vyběhnout na trávník jako “kanárci”.
 .
Budou hrát naší borci opravdu jako Brazilci? Dají jim nové žlutozelené dresy do nohou lehkost a umění jejich kolegů kanárků? To sotva….

dres2Po protestech,které provázely národní hokejové dresy se najednou zdá, že ty hokejové jsou vlastně super. Respektují české národní barvy a ten někdo na dresu se aspoň tváří jako lev. Při troše fantazie či několika panácích jím dokonce může být.

To nové fotbalové reprezentační dresy jsou úplně jiná brazilská káva. Žlutozelená barva má údajně odkazovat na český národní strom – na lípu. Pochybuji,že bez nápovědy by na to nepřišel ani někdo s velkou dávkou fantazie proloženou několika panáky. Tuto geniální myšlenku v sobě objevil pouze anonymní tvůrce údajně českých dresů.

Abych pravdu řekl fotbal ani moc nesleduji. Jiné sporty ovšem ano a sport je především o emocích. Ty by se ovšem měly probouzet pouze při sportovním zápolení a ne už jen při pohledu na reprezentační dres, který se tímto změnil v pouhou vizitku něčí neschopnosti, či spíše hlouposti. To je opravdu takový problém,aby čeští sportovci reprezentovali svou vlast v českých národních barvách?

To jsou červená, modrá či bílá opravdu tak špatné barvy, že bylo potřeba vymyslel a hned přemístit do reality tuto lipovou žlutozelenou trapárnu?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,76 out of 5)
Loading...