16.6.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Když se u nás chlapi poperou…

Sdílejte článek:

JAKUB BEZNOSKA

…tak jenom nožem, anebo sekerou. Známý text skupiny Kabát se proměnil v realitu v Kojetíně na Přerovsku, kde se pobili Romové. Starosta města tento incident ostře odsoudil. A já s jeho slovy souhlasím.

V minulých dnech se v médiích objevilo video, zachycující hromadnou bitku Romů. Nebyla to jen nějaká vesnická fackovačka, ale pořádná mela. Romové se mezi sebou mydlili tyčemi, teleskopickými obušky, a využity byly další zbraně, jako sekera a plynová pistole. Jo, Romové jsou temperamentní…

Konflikt mezi dvěma znesvářenými skupinami vznikl údajně kvůli drogám a lichvě a nebyl ojedinělý. Problémy s těmito lidmi jsou prý v Kojetíně dlouhodobě. Alespoň to tvrdí místní starosta, který po incidentu vydal na politika nezvykle tvrdé prohlášení, kde čin odsuzuje: 

„Jednalo se o starou dobrou tématiku, které se říká cikánský zlořád. Několik desítek jedinců z tohoto společností hýčkaného a opečovávaného etnika přidalo ze svého repertoáru, vedle běžných prvků – snížené inteligence, lenosti a nulové ochoty zařadit se mezi slušné lidi, tentokrát i poměrně značnou míru agresivity.“

Po dlouhé době politik, který se nebojí romskou problematiku nazývat pravým jménem. Naposledy takový byl snad Miroslav Sládek. Ne, nejsem rasista, jen mi vadí, jak se kolem této menšiny pořád našlapuje po špičkách. Proto s výroky místního starosty souhlasím.

Autor: Jakub Beznoska

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...