9.6.2019
Kategorie: Společnost

Proč bych šla demonstrovat já?

Sdílejte článek:

EVA HRINDOVÁ

eva-hrindovaÚčastníci demonstrace se i dnes stále dojímají nad svou angažovaností. Plácají se navzájem po ramenou, jak právě oni jsou ti lepší lidé, kteří mají super cit pro spravedlnost a čest. Děvče na obrázku si jistě připadá jako hrdý občan.

 
Na jejich místě bych se ale spíš styděla. Existuje tolik důkazů, že oni jsou právě ti, kteří podporují dvojí metry. Oni jsou ti, kteří odmítají dopřát lidem právo na obhajobu – prostě je překřičí. Styděla bych se, kdybych podporovala lhaní, manipulaci a fanatismus.

Taky bych šla demonstrovat, ale kvůli jiným věcem. Úplně nejvíc kvůli dětem a starým lidem. Protože ti se nemůžou bránit. 

Protestovala bych proti tomu, že se dětem krade dětství. Jsou zaplavováni sexuální agendou a společnost je nutí řešit složité genderové otázky.

Protestovala bych proti nárůstu drobného násilí v ulicích, které vzniká kvůli tomu, že se policie zbavuje sama a dobrovolně své autority.

Protestovala bych proti kriminalizaci lidí za názory. Na západ od nás jsou právě důchodci, kteří byli zvyklí mluvit otevřeně, nejvíce kriminalizováni. Budou se zavírat důchodci i u nás?

Protestovala bych proti byrokratické EU. Proti dotacím, které likvidují drobné podnikatele. Proti regulacím, které ničí fungující procesy a zvýhodňují velké a prohnané.

Ale nedemonstruju, protože chodím k volbám. A když spolu se mnou nechodí k volbám další naštvaní, neměly by demonstrace smysl. Kdo by na ně přišel? Nemám 3 miliony na marketing…

Autor: Eva Hrindová

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,27 out of 5)
Loading...