21.3.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Křesťané žijící v muslimské zemi mají 143krát vyšší pravděpodobnost zabití než naopak

Sdílejte článek:

MIKE/VOE

Teroristické útoky proti muslimům v západním světě, stejně jako útoky, ke kterým došlo v Christchurch, jsou velmi vzácné.

Páteční masakr ve dvou mešitách na Novém Zélandu, při kterém zemřelo 50 lidí, je první významnou událostí svého druhu od mešity v Quebec City, kde se střílelo před více než dvěma lety, kdy zemřelo šest osob, uvádí konzervativní spisovatel Srdja Trifkovic v časopisu Chronicles Magazine.

Nicméně tento hrozný incident bude dominovat titulkům nekonečně více než jakákoli srovnatelná krveprolití křesťanů, zejména bombových útoků na kostel Palm Sunday v Alexandrii v roce 2017, která zabila 45 lidí a západní média a politici ji ignorovali.

Pokud bychom započítali vraždění minulý pátek, měla by tato perspektiva zahrnovat skutečnost, že v západním světě dnes žije asi 30 milionů muslimů, což činí pravděpodobnost, že se některý z nich stane oběťmi útoku v daném roce zhruba jedna k milionu. 

261 osob bylo zabito a mnoho dalších zraněno při útocích muslimů na nemuslimy za méně než čtyři roky, pouze v jedné zemi, ve Francii (populace 66 milionů).

V průměru 66 mrtvých ročně. Francouzi mají přesně desetkrát vyšší šanci, že budou zavražděni muslimem než muslim, že by ho zabil nemuslimský terorista kdekoli v západním světě.

Skóre je nesrovnatelně horší, když se podíváme na situaci křesťanů v muslimském světě. Je to nejvážnější příklad porušování lidských práv v dnešním světě: Muslimové zavraždili nejméně 4 305 křesťanů kvůli jejich víře v roce 2018.

Pomoc církvi v tísni ve své nejnovější zprávě o náboženské svobodě varovala, že 300 milionů křesťanů, převážně ve většině muslimských zemí, bylo vystaveno násilí, což z něj učinilo „nejvíce pronásledované náboženství na světě“.

Takže šance, že křesťan bude zavražděný muslimem ve většinově muslimské zemi je přibližně jedna k 70 000.

Což znamená, že křesťan žijící ve většinové muslimské zemi má 143krát větší pravděpodobnost, že bude zabit muslimem za to, že je křesťanem, než že muslim bude zabit nemuslimem v západní zemi za to, že je tím, čím je.

Zdroj: Voice of Europe

 



Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...