10.3.2019
Kategorie: Politika

Bude mít Německo do roku 2030 muslimského kancléře?

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Šéf frakce Křesťanských demokratů, tj. strany německé kancléřky Angely Merkelové (CDU) Ralph Brinkhaus, předpovídá, že země by se svého muslimského kancléře mohla konečně dočkat už do roku 2030.

Ač se ta strana jmenuje Křesťanskodemokratická unie, tak Brinkhaus říká, že strana vidí příležitost v tom, aby v jejích řadách mohli dělat kariéru ne-křesťané, a v tom, že by se někdo takovým mohl stát vůdcem této strany a kancléřem, hlásí Bild.

„V některých regionech k církvi patří jen zlomek obyvatelstva. Proto jsou muslimové, kteří sdílí naše hodnoty – lidské důstojnosti, osobní odpovědnosti, solidarity – a Základní zákon vítáni v našich řadách, aby do CDU vstupovali,“ řekl Brinkhaus.

„Pro mě není rozhodující, k jakému náboženství člověk patří, ale to, jaké má hodnoty. CDU není náboženská komunita – to nás odděluje od Katolické církve, jejímž jsem členem,“ dodal.

Ač má v Německu příslušnost ke křesťanství klesající tendenci, tak ne všichni s Brikhausovými komentáři souhlasí, včetně průzkumu, který Bild hned uspořádal, a ten odhalil, že zatímco 730 lidí si dovedlo představit muslima jako kancléře za CDU, tak pro 11 745 to bylo nepředstavitelné.

Poslankyně CDU v Sasku Veronika Bellmann, která také s Brinkhausem nesouhlasí, říká, že už samotná islámská víra je neslučitelná s CDU a s jejími hodnotami.

„Dnes jsou sekulární a zítra budou zase věřící,“ řekla Bellman, když promlouvala o tématu sekulárních muslimů.

Také Frank Psemann z Alternativy pro Německo (AfD) tyto komentáře odsoudil se slovy: „Tento předseda skupiny CDU v německém Bundestagu Ralph Brinkhaus srdečně vítá všechny muslimy, aby se k nim přidali. Dovede si také představit muslimského kancléře. Mimochodem to ‚C‘ v CDU se kdysi vykládalo, že znamená, že ta strana je pro ‚Křesťany‘!“

Německo se demograficky rychle přetváří, což je důsledek masové migrace, a to by podle několika studií mohlo v blízké budoucnosti vést k muslimskému kancléřovi.

Ve Frankfurtu se domorodí Němci stali menšinou už v roce 2017 a v západní části země pochází kolem 42 procent dětí do šesti let z migrantského prostředí.

Zdroj

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...