7.1.2019
Kategorie: Politika

Vládnou nám reformní komunisté za podpory oligarchů

Sdílejte článek:

VLASTIMIL TLUSTÝ 

Už dlouho vychází mnoho složitých analýz a komentářů k vládě a prezidentovi. Přitom základ, toho co prožíváme, mi nepřipadá složitý. Vládnou nám reformní komunisté za podpory oligarchů.
 .
[ad#textova1]
 .
Jsou to z principu spojenci. Chtějí velké stádo zaměstnanců a podnikání přisáté na stát. Nemají rádi střední stav, protože to jsou vzdorovité ovečky. Poslušné ovce to tak chtějí a není těžké je pro to získat. To co nešlo uskutečnit v roce 1968, protože centru tehdejší východní říše se to nelíbilo, dnes uskutečnit jde, protože centru říše západní to zatím přinejmenším nevadí.
 .
Je tomu tak proto, že ti, co v Bruselu vládnou, mají s reformními komunisty mnoho společného, i když sami sebe nazývají pochopitelně jinak.
 .
Mnoho z nás si klade otázku kdy a jak to skončí. Skončí to stejně jako to skončilo v říši východní, až se ukáže, že “zdrojů už není dost”. S mizícími zdroji zmizí obrovité subvence říšské i národní . Zmizí s tím i důvod podpory oligarchů reformním komunistům, tedy gigantícké “čerpání”. Navíc se téměr jistě budou reformní komunisté snažit nahrazovat mizící zdroje i na úkor oligarchů.
 .
Současná podpora reformních komunistů ve společnosti by nás ostatní neměla děsit. Těch, kterým nakonec zásadně vadí, že není kde brát a není co rozdávat, je vždy velká většina. Možná to bude trvat roky, ale ne desetiletí. Dnes to leckomu může znít jako science fiction, ale ještě na konci roku 1989 si málokdo uměl představit, jak rychle se “věčná” východní říše zhroutí a nám to přinese osvobození. Tak oslavme 30 let od této významné události sebevědomě a s optimismem.
 .
[ad#pp-clanek-ctverec]
 .
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,62 out of 5)
Loading...