25.12.2018
Kategorie: Multikulturní soužití

Arabové se dožadují ať Česko nepřesouvá ambasádu do Jeruzaléma

Sdílejte článek:

JITKA MOODY

Po vzoru Trumpa, Česko a několik málo dalších států se rozhodlo přesunout ambasádu do Jeruzaléma a uznat toto historické sídlo Židů za izraelské hlavní město. Arabové prskají. A když Arabové prskají, znamená to, že pálí vlajky, dělají bordel v ulicích, útočí na Židy vším od nožů po rakety a vraždí ve jménu Alláha.

[ad#textova1]

Nic nového. Dělají to už tak dlouho, že si svět taky mohl zvyknout, že.

24. 12. 2018, tedy v den, kdy se u nás slaví Vánoce, Liga arabských států rozeslala dopisy vrcholným představitelům ČR požadující, abychom upustili od přemístění české ambasády do Jeruzaléma, který považují za svůj, protože ho po staletí okupovali.

Před rokem americký prezident Trump uznal Jeruzalém za hlavní město Izraele (to už před pomalu deseti lety prohlásil i Obama) a letos v květnu rozhodl přesunout americkou ambasádu do Jeruzaléma (už roku 1995 o tomto kroku rozhodl Kongres, ale od té doby každý prezident hledal důvody, proč to ještě teď nejde udělat).

Ale teprve Trumpova slova měla samozřejmě předvídatelnou reakci. Arabské státy nabubřele a vztekle hlásaly, že povedou k násilí. Tím měli nejspíš na mysli, že to násilí budou produkovat sami, ale už to takhle neřekli, filutové.

Vyhlásili Třetí intifádu (arabský výraz pro povstání. Používá se v souvislosti s ozbrojeným bojem Palestinců proti Izraeli – tolik encyklopedie) a také Dny hněvu. Arabové rozlezlí po celém světě vyšli do ulic dělat neplechu s pálením vlajek, nic nového.

Ale mohlo být o dost hůř, pár dnů nato jeden „mladík“ z Bangladéše vzal ty Dny arabské nasranosti o dost vážněji. Opásaný silnou trubkovou bombou se tenhle trubka vydal na špacír po New Yorku. Kdyby mu ta šupa vyšla, jak ji plánoval, moc by mi do veselého tónu nebylo. Naštěstí to ten hajzlík zpackal a tak z pomsty za Gazu nezbylo nic víc, než že už holt nebude takový fešák co dřív.

Že EU a OSN a všude, kde jsou u moci liberálové, nekriticky straní Arabům je naprosto zřejmé. A tak je situace mezi Izraelem a tzv. Palestinou zásadně prezentována jakože Izrael je ten zlý, okupující a utlačující a nevinní chudáčci Arabové jejich bezmocnou obětí.

Jaká je realita?

PROČ PALESTINA NEPATŘÍ ARABŮM?

Tak především, ona jim patřila. V květnu 1948 území do té doby skoro tři dekády spravované Brity nově vzniklé OSN rozdělilo na dva státy, jeden židovský a jeden arabský. I když Izrael tvořil ze 75 % poušť, Židé přijali. Arabové nabídkou na vlastní zemi pohrdli ahned druhý den po vyhlášení nezávislosti Izraele pět arabských zemí vytoužený židovský stát napadly. Začala první z mnoha válek, tato trvala více než rok.

Dvě věci je fér zmínit v této souvislosti. Je fakt, že populaci na území přidělené Izraelitům tvořili z 1,2 miliónu Arabové a 650 000 Židé, jak mnohá srdnatá sluncata připomínají. Jedna drobná poznámka. To bylo tři roky po holokaustu, kdy nacisté svou vražednou mašinérií (doslova) zavraždili 6 milionů Židů, z toho přes milión dětí. Ohánět se malým počtem Židů je hodně chucpe.

Druhá věc je, že se nedají popřít židovské teroristické útoky na vesměs britské cíle během těch 3 let. Nepoháněla je ovšem nenávist a náboženství, jako to vidíme dnes u “zradikalizovaných” muslimů. Spíš bych to přirovnala k hodně nešťastně pojatému boji za nezávislost, co léta předváděla IRA. Tím násilí neomlouvám, jen konstatuji.

Tak dál.

Jako všechny ostatní, první arabsko-izraelskou válku vyhrál Izrael a získal další území. Následovala léta šarvátek završené vznikem teroristické Organizace pro osvobození Palestiny roku 1964 s jediným cílem, zničit Izrael násilím. Roku 1967 nejdřív Egypt přinutil mírové jednotky OSN opustit Sinaj a uzavřel pro Izrael strategický Suezský průplav. Pak proběhlo arabské obkličování Izraele, na hranice s Izraelem bylo přesunuto na 1000 tanků a téměř 100 000 vojáků. Začalo to, čemu se říká Šestidenní válka. Proti Izraeli bojovala arabská koalice devíti států a přesto je Židé rozprášili za stejnou dobu, co sebralo Bohu stvořit zemi. Stejně jako on, také Izraelité sedmý den odpočívali.

Výsledkem tohoto malého arabského dobrodružství bylo, že si Izrael ukousl další sousto z palestinského území. Fakt nesnáším násilí, ale opravdu se někdo diví, že se Izraelci tentokrát naprdli a vzali to pořádně?

Arabové od té doby udržují izraelskou armádu, policii, i běžné občany v dobré kondici. Terorismus, intifády, další války. Bohužel jsou za tím reálná čísla mrtvých na obou stranách.

Devadesátá léta přinesla několik mírových setkání. Roku 1993 byla podepsána mírová dohoda a od té doby se ledy pohly. Řeklo by se. Roku 2000 Izraelci nabídli Arabům vytvoření Palestinského státu, Arafat odmítl a nádavkem přidal další intifádu.

A znovu a opět si Izraelci s Araby vyměnili některé ty výbušné komplimenty. Občas rokovali, víc bojovali. Jen si to najděte.

NENÍ ŽÁDNÝ PALESTINSKÝ STÁT, ŽÁDNÉ HLAVNÍ MĚSTO TEDY NETŘEBA

Je tady ovšem Palestinská samospráva, podle Forbes z roku 2013 jsou zdaleka největším příjemcem zahraniční rozvojové pomoci na hlavu na světě. Roku 2013 nebylo Palestinců v tzv. okupované zóně více než 4,5 miliónů a přesto, ročně jim přitečou miliardy dolarů. A tady si to zaslouží citaci: “Veřejný sektor je největší zaměstnavatel, zahrnuti jsou i Palestinští teroristé v izraelském vězení. Velká část zahraniční pomoci se pravidelně rozplyne k potěše vedení samosprávy a jejich partě kamarádů. Kolik z 12 miliard dolarů (to jen za období 1998-2013) se skutečně dostane k jednotlivým Palestincům, není známo, protože Západ se raději neptá.“

Je velmi dobře známým faktem, že z této tzv. rozvojové pomoci Palestinci proplácí mzdy a důchody teroristům. Čím horší a krvavější jejich útok, čím víc lidí mrtvých a čím víc let strávených ve vězení, tím je tato suma vyšší. Když vraždící zmetek sám při útoku zemře, důchod je vyplácený rodině, která kromě peněz z našich daní pobírá také vážnost a úctu ve své komunitě.

DESÍTKY REZOLUCÍ OSN PROTI IZRAELI

Vraťme se zpátky k žádosti Arabů, ať Česko nechá ambasádu v Tel Avivu. Vtipné je, že vyzývají, aby se Česko řídilo rezolucemi OSN. A ještě, že jsme uznali Stát Palestina roku 1988 a že se toho máme držet, ohlášený přesun ambasády je prý „radikální změna v postoji ČR“.

Muslimy ovládané OSN vyhlašuje proti Izraeli nějakou rezoluci každou chvíli. Pro představu, Organizace spojených národů přijala nejméně 77 protiizraelských rezolucí, proti tomu jen jednu jedinou proti Palestině.

No a k tomu, že se máme držet toho, co jsme říkali roku 1988… To jsme nebyli demokratická země, nemohli jsme si říkat, co jsme chtěli, nemohli jsme dělat, co jsme chtěli. Jako součást sovětského bloku, který otevřeně podporoval arabský terorismus, Československo pochopitelně stálo na straně Arabů.

Ano, roku 2018 zastáváme radikálně jiný postoj nejen k izraelsko-arabskému konfliktu. Zaplať pánbuh.

Stejně jako kdyby se nějakým zázrakem třeba podařilo v Severní Korei zbavit se Kima a projednou vyzkoušet demokracii. Fakticky moc doufám, že to se pak postoje severokorejců radikálně změní a už třeba tak nebudou toužit po jaderné válce.

Arabové se vztekají, že prý Česko přesunem ambasády do Jeruzaléma porušuje mezinárodní právo.

Jenže to není o právu. Není to o spravedlnosti. Kdyby ano, muselo by snad už někomu začít vadit, že docela nelogicky se Izraeli vyčítalo, že v roce 2015 nepřijalo více muslimských uprchlíků. A vůbec nikomu nevadí, že některé muslimské země zákonem zakazují uzavírat smlouvu s izraelskými občany. Na základě takového zákonu z roku 1964 kuvaitské aerolinky vloni odmítly nechat nastoupit na palubu svého letadla izraelského občana v Německu a německé soudy – jaký to šok – daly za pravdu… ano, kuvaitským aerolinkám. Více ZDE.

Židé mají právo na svůj stát. Izrael má právo na své hlavní město. Navzdory německému holokaustu i arabské fatwě … Židé mají právo ŽÍT!

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: 

jitka-prikrylova8629960_0

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...