13.9.2018
Kategorie: Ekonomika

Montovny k nám vozí cizince, kriminalita eskaluje, lidé trpí a naši obyvatelé to platí

Sdílejte článek:

PAVEL OPL

V Mladé Boleslavi 90 procent přestupků páchají cizinci. To je oficiální číslo ředitele tamní městské policie. Obdobné je to v Plzni, Kvasinách a všude, kde zahraniční montovny dováží cizince na práci. 
 .
[ad#textova1]
.
Jde, bohužel o “českou klasiku”, kterou tady vídáme již mnoho let. Přesně od doby, kdy se začali zahraničním firmám dávat všemožné pobídky a vše graduje dovozem stéle většího množství cizích pracovníků.
 .
Stát dává zahraničním firmám pobídky – pozemky za “hubičku”, zasíťování zdarma, daňové prázdniny, dotace na zaměstnance atd.
 .
Tyto firmy přes smyšlené služby jejich matek vyvádějí z naší republiky obrovské částky a poté zbytek zisku ještě vyvádějí z ČR, takže náš stát z toho nemá nic, nebo minimum.
 .
K tomu místo zaměstnávání našich obyvatel sem vozí cizince z východních a exotických zemích. Zjevně čtvrtinové mzdy oproti západu jsou pro zahraniční zaměstnavatele stále zbytečně vysoké a odmítají je našim spoluobčanům dávat.
 .
Tito cizinci jsou prolezlí všemi možnými chorobami, kde otevřená forma TBC je to nejmenší.
 .
No a nyní se přidává i vysoká kriminalita, která zásadním způsobem znepříjemňuje život místním lidem. To, že jde většinou “pouze o přestupky” je dáno tím, že řada dříve trestných činů je klasifikována mírněji. Dopad na život místních obyvatel je však stejný a tragický. 
 .
A protože údajně v naší zemi již nemá kdo pracovat, tak se cizinců vozí stále více a stále z exotičtějších zemí. Dnes i Ukrajinec je příliš drahý …
 .
Tušíte alespoň, kolik činí náklady státu, tedy nás všech, na léčení těchto cizinců, náklady na zvýšenou bezpečnost a kolik zbytečných obětí jak po stránce kriminality, tak nakažených je našich obyvatel?  

[ad#pp-clanek-ctverec]

pavel-opl

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...