18.2.2018
Kategorie: Politika

Hamáček zvolen předsedou ČSSD: Postbolševická partaj na sjezdu nic nevyřešila a může si jen hledat likvidátora

Sdílejte článek:

COM

Novým předsedou ČSSD se stal Jan Hamáček, dosud blízký spolupracovník Bohuslava Sobotky, který je v řadě ohledů ještě radikálnější (projevuje např. výraznější sympatie vůči prosazování islámu v českých zemích).

[ad#textova1]

 

Během sjezdu nebyla vůbec zpochybněna orientace strany na multikulturalismus, nebyla zpochybněna absolutní servilnost vůči Angele Merkelové, podpora politických neziskovek, ideologické programy na školách, inkluze atd. Únos strany byl dovršen. ČSSD raději zmizí ze scény, než by se vrátila ke koncepci strany pracujících.

Jan Hamáček uspokojí kmotry v tom, že se umí dohodnout s Andrejem Babišem, ale to je taky všechno.

Poctiví lidé v ČSSD teď mohou v klidu odejít. Počkali dost dlouho. Zajímavá bude reakce SPD – jestli se otevře, vstřebá zklamané starosocialisty a půjde směrem k rozhodující politické síle v zemi schopné stát se tak do dvou let rovnocenným soupeřem ANO a posléze se stát hegemonem místo něj. (Petr Hampl)

Ať už však volba předsedy ČSSD dopadla jakkoli, Miloš Zeman může být spokojen, že jeho pomsta se vydařila. On je znovu prezident, strana rozdělená, zrádci z roku 2003 v nemilosti. Asi mu to ale nestačí.

ČSSD tímto svým sjezdem a volbou Hamáčka nevyřešila vůbec nic. Zadlužená postbolševická partaj si může tak akorát hledat likvidátora. Tato rudá sebranka komoušů a neomarxistů, kteří umí jen parazitovat na erárních korytech, si stejně nic jiného nezaslouží. 

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...