17.12.2017
Kategorie: Politika

Jmenovat Babiše předsedou vlády je zločin

Sdílejte článek:

PETR ŠTĚPÁNEK

“To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. (…) Těmto lidem – je to tedy polovina národa – uniká ona složitá mnohotvárnost, komplementarita, mnohoznačnost světa.”

[ad#textova1]

Kdo je autorem těchto slov? V roce 1992 je před poslanci Federálního shromáždění vyslovil Miloš Zeman. Tentýž Miloš Zeman, který si dnes z těchto lidí udělal svoji voličskou základnu.

A tak se vlastně ani není co divit, že Zemanova voličská klaka nechápe, v čem je Zemanovo nedozírné mocenské svinstvo a jak strašně moc Zeman znásilňuje naše demokratické zvyklosti.

Babiš nemá 51 procent, aby jej to opravňovalo být mocenským hegemonem. Ve sněmovně má 39 procent a volilo ho necelých 30 procent, což je pouze 18 procent z celkového počtu oprávněných voličů. Co z toho plyne? V normální demokratické zemi nestačí volby vyhrát, v poměrném volebním systému je ještě třeba dát dohromady většinu ve sněmovně, nejlépe pro většinovou vládu či alespoň vyjednat transparentní toleranci pro menšinový kabinet. Jak dlouho už se s tím moří vedle v Německu a Rakousku? Na to se ovšem Zeman i Babiš ruku v ruce – s prominutím – vysrali. A rukou společnou a nerozdílnou tunelují českou demokracii.

Babiš navíc ke svému gigantickému ekonomickému a mediálnímu střetu zájmů přidal ještě střet zájmů policejně justiční. Je to totiž právě on coby trestně stíhaná osoba, kdo má prostřednictvím svých ministrů v rukou ministerstvo vnitra i ministerstvo spravedlnosti a navíc ještě informace tajných služeb.

Jmenovat za těchto okolnosti tak problematickou postavu, jako je Andrej Babiš, který navíc ani nemůže dodat čisté lustrační osvědčení, předsedou vlády je zločin. Grandiózní zločin! Z tak obrovského střetu zájmů a z tak obrovského znásilnění demokracie nic dobrého nemůže vzejít.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Petr Štěpánek

stepanek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 3,94 out of 5)
Loading...