4.9.2017
Kategorie: Historie

Soudružka Muriel

Sdílejte článek:

HONZA PALUSKA

Důvodů proč nadávat na socialisty je mnoho. Pro mě osobně je nejsmutnější připomínkou hnusu, který nám tady socialisty všech barev a vůní ovládaný Senát diktuje, skutečnost, co udělali s ÚSTR. Nejde jen o ten otřesný rozhovor s „historičkou“, soudružkou Muriel Blaive (poradkyní ředitele pro výzkum a metodologii), ve kterém v podstatě říká, že minulý režim lidé vlastně vítali a že celá komunistická vláda byla prodchnuta vyjednáváním, ať už kolektivním nebo individuálním (sic!). Můj v lágru mučený děda by se soudružkou jistě nadšeně souhlasil. Nic než budování, úsměvy a dialog. Já bych jí s radostí ten dialog chvilku naordinoval, ale to snad někdy příště.

[ad#clanek-respo]

Soudružka není první, kdo zpochybňuje úroveň totality komunistického režimu. Člen Rady ÚSTR, socialisty ovládaným Senátem zvolený politik Strany zelených Michal Uhl, je další který veřejně zpochybňuje totalitu komunistického režimu. Z ÚSTR se pomalu ale jistě stává VUML. Ten relativizmus zla, ta snaha dezinterpretovat dějiny, zlidštit bolševický režim a naopak poplivat a démonizovat 90 léta (tedy dobu svobody a skutečného kapitalismu) je ve veřejném diskursu z úst těchto zrůd naprosto patrná.

Nemá smysl (ani pro to zde není prostor) vypočítávat všechny oběti komunistického režimu, všechny ty popravené a umučené v rámci monstr procesů, všechny ty z kořenů vyrvané rodiny v rámci Akce Kulak, všechny ty ukradené majetky v rámci kolektivizace, všechny ty neprávem vězněné, všechny ty ohnuté páteře a zničené duše v rámci normalizace. Jen bych házel hrách na zeď. Já si moc dobře pamatuju, jaké to tehdy bylo. Pamatuju si na babičku, když vzpomínala, jaké to bylo, mít zavřeného muže. Pamatuju si na mámu, když vzpomínala, jak se jí vrátil domů její táta bez zubů a s nočními můrami. Pamatuju si na svýho tátu, kterej se musel vystěhovat z Prahy do pohraničí, protože byl protisocialistický živel. Pamatuju si to všechno. Každý kdo tu odpornou dobu zlehčuje, či omlouvá je můj smrtelný nepřítel. Jediný dobrý komunista je ten na konci oprátky…

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Honza PaluskaFCB

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,45 out of 5)
Loading...