21.4.2017
Kategorie: Politika

Vládní strategie udržitelného rozvoje do roku 2030: Jen další aktivistické kecy

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL

Vláda zasedla a ke šťastným zítřkům je opět o kousek blíž! Náš statečný premier a jeho hvězdný tým totiž právě schválili Strategii udržitelného rozvoje do roku 2030 (zde).

[ad#clanek-respo]

Jó, takových aktivistických keců už tu kolikrát bylo..  O nic nejde, stejně už ta parta bere za kliku a jejich nástupci si s tím materiálem… no řekněme hlavu dělat nebudou, mávne poučený čtenář otráveně rukou a článek přeskočí po přečtení nadpisu.  To ovšem přijde o zásadní informaci: Ministři totiž, podle premiéra Bohuslava Sobotky, dostali za úkol sladit plány svých resortů s koncepcí nevládních organizací.

Ano, slyšíte dobře. Ministři mají ohnout, přizpůsobit a srovnat práci svých týmů tak, jak jacísi aktivisti pískají! Po celou dobu úřadování téhle povedené vlády se to jaksi cudně skrývalo, tutlalo, nebo alespoň nestavělo moc na odiv a teď to řekli naplno. Kdože tu vlastně rozhoduje.

Takže nevládní organizace… Co si pod tím představit? Kdo to je? Jaké má ty záměry? Co to jsou ty „koncepce“ naší budoucnosti, kterým se má vláda přizpůsobit? Kdo je vytvořil a schválil? Poctivou odpovědí je, že nevíme. A nevíme proto, že tyhle „nevládní“ nátlakové skupiny, čítající pár desítek jurodivých pošuků NEMUSELY před nikoho předstupovat se svými plány. Nemusely je obhajovat a žádat pro ně podporu veřejnosti. Tak, jak je u každé koncepce budoucnosti, tedy vlastně politického programu, v demokracii zvykem.

Ne, oni prostě přijdou, předloží a vláda se může přetrhnout. Trochu to připomíná takzvané „sovětské poradce“ , kterých bylo v padesátých letech minulého století ve všech resortech plno. A nejvíc na vnitru, kde učili soudruhy, jak řádně zatočit s nepřáteli socialismu. Takový poradce, ať už na zemědělství, nebo na školství, to byl tehdy polobůh. Dokud neřekl „poraděnko“ da, mohl se ministr roztrhnout, ale nebylo mu to nic platné. Musel holt taky pokorně „sladit plány“.

Tehdy taky nikoho nezajímalo, co si o tom lid myslí. Nebo jak by si svou budoucnost třeba sám představoval. Ne. Z ciziny placení agenti cizího zájmu “radili”, jak organizovat život v téhle republice v cizím zájmu. Ministři slaďovali a lidu se o tom, o poradcích a jejich záměrech a prioritách, pro jistotu ani neřeklo. Pro klid na práci.

Ty časy se vracejí. A to rychleji, než by bylo pamětníkům milé! Ten sešup zpět se stále zrychluje a nechceme-li skončit zpátky tam, odkud jsme se před nedávnem horko těžko vydrápali, je čas jednat. Je čas nastolit otázku „sorošových agentů“, neziskovek, aktivistů a dalších, ze zahraničí placených škůdců. Je čas vybírat kandidáty na budoucí vládnutí podle jednoduchého klíče – podle jejich vztahu k neziskovkám, islámu a EU. Ptejme se jich na to. Dokud je čas.

[ad#pp-clanek-ctverec]

vylicil

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...