6.4.2017
Kategorie: Společnost

Vlastní cesta k vítězství

Sdílejte článek:

MILAN ZELENÝ

UConn, ženský basketbalový tým (University of Connecticut), tzv. “Huskies”, byl neporazitelný. Vyhráli 111 zápasů v řadě, nevěděli jak prohrát. Až včera, seděl jsem jako přišitý až do půlnoci u TV a sledoval jejich první porážku (v semifinále univerzitního basketbalu) od týmu Mississippi State, tzv. “Bulldogs”.

[ad#clanek-respo]
.
Doporučují všem, obzvláště podnikatelům, manažerům, učitelům mládeže, ale také politikům, aby se nechali inspirovat opravdu týmovou prací, ale i tou nejmenší hráčkou v lize, Morgan William  a dodívali se na toto video až do konce:
  
 
Nejnudnější sporty jsou ty placené (profesionální): důležité přece je to, co člověk umí a dokáže, aniž by byl „profesionál“. Totéž platí pro politiku, business i akademii. Peníze nevytvořili Morgan William – i když je Morgan schopná vytvářet peníze (ne pro sebe, ale pro všechny ostatní).
 
Není to příliš složité, ale pro mnohé to může být neobvyklé, až do míry překvapení:
  • Vítězit nelze kopírováním těch nejlepších (zapomeňte benchmarking!); vždy budou lepší než vy.
  • K vítězství je třeba si nalézt svoji vlastní cestu, opravdu vaší, originální – a hlavně překvapující pro soupeře.
  • Svoji vlastní cestu nenajdete ve škole, ani na univerzitě; vlastní cesta je malá “Morgan William” (někde od Mississippi).
  • Kvalitní spoluhráče poznáte jen zadáním úkolu, nikdy ne analýzou jejich CV. Zadejte úkol a nepovolte! Tak poznáte ty nejlepší řešitele problémů. Popis akce je na nic; jen akce samotná poskytuje klíče k mysteriu osobnosti.
  • Zbavte se úředníků, prostých vykonavatelů příkazů. Hledejte nezávislé tvůrce (jako malá Morgan William), dávejte jim úkoly a těšte se z jejich řešení.
  • Obklopte se lidmi, kteří jsou lepší (a někdy i mnohem lepší) než vy. Kouč Mississippi by byl nulou bez malé, nezávislé Morgan.
  • A pak: vydržet, jako ty holky, „Bulldogs“ z Mississippi. Jít si svojí vlastní cestou k vítězství. Zbavit se mas těch, kteří jen skandují, tleskají ve stoje – a řvou „Kdo neskáče, není Čech“ – následují vůdce jako stádo: těch bylo, je a bude vždy dost. „Morgan William“ je jen jedna – a právě tu jedinečnost musíme hledat. Jinak nás bude mašinérie UConn „válcovat“ dnem i nocí. 

 [ad#pp-clanek-ctverec]

ZDROJ: Milan Zelený

ZELENY

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,79 out of 5)
Loading...