18.6.2016
Kategorie: Společnost

Dienstbier mluví stejně jako Hitler, Himmler nebo Lenin

Sdílejte článek:

RPP 18|06|2016

Přišel nám do redakční pošty zajímavý email z komunikace mezi rozlobeným voličem ČSSD a tiskovým oddělením dotyčné partaje. Jméno a příjmení redakce zná, ale na přání jej nezveřejňujeme. Text se týká vyjádření ministra Jiřího Dientsbiera o problematice držení zbraní. 

[ad#clanek-respo]

Posílám jednu zajímavost, která se týká názoru ČSSD na aktuální dění ohledně “zbraní v EU” z něhož vyplývá, že podle ČSSD by stát “měl mít monopol na vynucování autority násilím”. 
  • Originální email:
Dobrý den,
jakožto Váš dosavadní volič jsem vcelku pohoršen článkem pana Dienstbiera, který je členem ČSSD.
Jedná se o článek uvedený na jeho osobním blogu: Nenávist k různosti
 .
Nerozumím tomu a nejsem schopen pochopit, jak člen ČSSD, strany se snad nejstarší historií v novodobých dějinách republiky, může skoro citovat nacistické pohlaváry. Míním tímto text: 
Druhá věc je, že ten útok byl spáchán legálně drženými zbraněmi. Jsem rád, že v české republice nelze legálně koupit samopal. Ale beru každý podobný útok za doklad toho, že zbraně patří do rukou jen bezpečnostním složkám státu. Nepatří do rukou žádným pomyslným domobranám, nepatří do rukou ani veřejnosti, která se bojí.
To se ČSSD těmito výroky pomalu posunuje k těmto pánům?
  • “Nejhloupější chyba, kterou bychom mohli udělat, je dovolit podrobeným rasám držet zbraně. Historie ukazuje, že všichni dobyvatelé, kteří dovolili podrobeným rasám držení zbraní, si tím připravovali vlastní pád.” – Adolf Hitler
  • “Židům jest zakázáno nabývati, držeti a nositi střelné zbraně a střelivo, jakož i obušky a bodné zbraně. Současně držitelé zbraní mají je okamžitě odevzdati místním policejním ̇řadům.” – z říšského zákona, 1938
  • “Němci, kteří chtějí používat zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS – obyčejní občané zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou.”Heinrich Himmler
  • “Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených … provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte.” – V.I.Lenin
  • “Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky. Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraně nemohly nikdy být použity proti straně.” – Mao C’Tung 
Prosím o odpověď, která nezajímá jenom mne, ale i kolegy, přátele a hlavně kupodivu mého dědečka a babičku. Děkuji, s pozdravem ….
  • Reakce ČSSD:
Pěkný den,
 .
děkujeme za dotaz směřovaný k otázce držení zbraní. Ve svém komentáři k masakru ve floridském Orlandu pan ministr odsoudil útok na nevinné lidi a zopakoval to, co zastává dlouhodobě, a sice, že monopol na násilí má být výhradním monopolem státu – policie, armády, justice, pokud někoho omezuje na svobodě.
 .
Desítky obdobných reakcí se ptají na věty: “Beru každý podobný útok za doklad toho, že zbraně patří do rukou jen bezpečnostním složkám státu. Nepatří do rukou žádným pomyslným domobranám, nepatří do rukou ani veřejnosti, která se bojí.”
 .
Vycházejí z výše uvedené premisy, že vynucovat násilím může svou autoritu jen stát. Že není možné práci armády nahrazovat domobranami a že vycvičené složky podřízené velení a řízení demokratického státu nejde nahrazovat živelným ozbrojováním občanů.
 .
Pan ministr se ve svém textu nevyjadřoval ani k novele zákona o zbraních projednávané nedávno v Senátu, ani k diskutované evropské legislativě. Nejde mu ani o zákaz sportovní střelby, ani omezování myslivosti. Ve všech případech pouze trvá na dodržování stávající platné legislativy.
 .
Osobní postoj pana ministra k otázce držení zbraní je ovšem konzervativní. Pan ministr se domnívá, že je na místě nosit zbraň například při převozu větších obnosů peněz, ne ale proto, že někdo má při nošení zbraně na veřejnosti větší pocit bezpečí, i když není reálně ohrožen. Pan ministr souhlasí s názory expertů, podle kterých jen špičkově vycvičení lidé dokáží reagovat tak, aby v případě potřeby byli podobně rychlí jako útočník. 
 .
S přátelskými pozdravy
Tiskové oddělení
Česká strana sociálně demokratická
 .
[ad#clanek-respo]
 .
Tedy jak vidno, podle ČSSD se nejlépe vládne bezbranným vystrašeným ovcím a inspiraci na to našla u fašistů a komunistů. Je dobré to vědět.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...