1.5.2016
Kategorie: Společnost

Bezmezná servilnost kraje a radnice v Jihlavě

Sdílejte článek:

VLADIMÍR KŘÍŽ 01|05|2016

Divil jsem se před časem, když kraj Vysočina začal navazovat styky a pak dokonce  vřelou družbu s komunistickou Čínou. Pracoval jsem po léta v San Francisku, poznal jsem tam pozvolnou ,,okupaci ” města lidmi z Asie a vím,stejně tak jako ostatní čeští a moravští krajané, co jsou příchozí z Číny zač.

[ad#clanek-respo]

Samozřejmě tím nemyslím Taiwan, ale pevninskou komunistickou Čínu. O jejich chování raději pomlčím – našinci poznali jejich oddanost svému režimu a agresivitu při návštěvě čínského prezidenta v Praze.

San Francisko, kde je dnes čínský starosta a většina radních města, považují už za ,,své ” město. K původním americkým obyvatelům města se chovají bezohledně a neurvale – vždyť přece ONI jsou tady doma! Byl jsem tam ve styku s čínskými disidenty, kteří upozorňují Američany na to, jak současný totalitní režim v Číně porušuje soustavně lidská práva, že je ,,modernost a přizpůsobivost” je jen zdánlivá, že je to fasáda, za kterou se skrývá věznění a mučení disidentů, odebírání lidských orgánů z těl obětí nelidského zacházení. O jejich úctě k mrtvým svědčí ostatně tzv.výstavy lidských těl. Jak tvrdili disidenti,mnohá z nich patřila politickým vězňům.

Nic z toho asi ale vůbec nevadilo vedení kraje Vysočina a posléze i jihlavské radnici, navázat v nedávné době vřelé styky a posléze dokonce ,,družbu” (na dávné zvyky z let před rokem 1989 je zřejmě třeba zase navázat, že soudruzi?) s jedním z čínských měst. Samozřejmě bez toho, aniž by se otázali občanů kraje a města Jihlavy, jestli si takové styky s Číňany vůbec přejí. A jestli souhlasí s tím, aby páni radní za peníze města podnikali cesty do Číny a předváděli tam exportní ukázky servility, jakou tu nebylo vidět přes dvacet let.

Nestačilo jim zřejmě, že občané Jihlavy a kraje Vysočina mají ještě ve velice čerstvé paměti nedávnou snahu o ,,kulturní obohacení” migranty z Iráku, které skončilo velkou a dokonce mezinárodní ostudou. Teď se Jihlavané už podivují a smějí tomu, že pijí ,,čínské pivo” – Jihlavský pivovar se totiž také spolu s jinými stal čínským majetkem.

Neuvěřitelné, smutné! Jak jsem se dočetl v Novinách jihlavské radnice, vyjednávali teď jihlavští zastupitelé opět v ,,družebním” čínském městě Wuhanu (zastupitel Výborný ) o vybudování kongresového  centra v Jihlavě za čínské peníze. Aniž by si zřejmě uvědomovali, že to znamená ,,něco za něco”, že tady pak dojde nejen k nucenému exportu čínské vědy nebo kultury, ale hlavně politiky, kterou si tady čínští majitelé budou bezohledně prosazovat. A nebo to dobře vědí a jde o záměr udělat z kraje Vysočina jakousi enklávu komunistické Číny.

To vše samozřejmě opět, jako už předtím ve věci Iráčanů, bez ohledu na to, jestli by si občané města a kraje takové obohacování čínskými mravy vůbec přáli. Mínění obyčejných lidí, kteří je ve skutečnosti platí a leckdy už po dlouhá léta, je zjevně vůbec nezajímá.         

[ad#clanek-respo]                                                            

Vladimír Kříž, spisovatel a publicista

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,80 out of 5)
Loading...