11.4.2016
Kategorie: Společnost

Když zemřete jako terorista, co s životní pojistkou? Otec džihádistky žádá 300 000 dolarů

Sdílejte článek:

JITKA PŘIKRYLOVÁ 11|04|2016

No vážně. Přes čtvrt milionu australských dolarů by rád Mohamed Karroum z Gold Coastu coby vyplacení životní pojistky za svou dceru. Ta spolu s manželem napojeným na Al-Káidu odjela připojit se k Islámskému státu a zemřela tam.

[ad#clanek-respo]

Protože džihádisté si pořád ještě tak úplně nepotrpí na psaní deníčků, dokonce ani ty ženští džihádisté ne, nedá se říct do puntíku, co se přesně stalo. Podle serveru http://www.news.com.au/ se Amira Karroum změnila z “překrásné a milující” dívky trávící čas poflakováním po plážích v ozbrojeného vojáka, který ve věku 22 let zemřel, bojujíc za islámistické extrémisty v Sýrii roku 2014.

Otcovy argumenty jsou jasné: odjela bojovat do Sýrie, protože byla obelstěna a jela tam v době, kdy to podle australských zákonů ještě nebylo ilegální. “Takže neudělala nic špatného,” říká otec.

Amira se prý změnila, když se přestěhovala do Sydney. Tady pracovala v turistické atrakci Mořský svět a začala navštěvovat mešitu ve čtvrti zvané Auburn. Právě v té mešitě ji měli zradikalizovat. Mimochodem, sama bydlím jen deset minut vlakem od Auburnu. Zvláštní pocit.

V Sydney měla Amira potkat Yusufa Aliho, narozeného v Adelaide, který měl australské i americké občanství. Ten prý absolvoval trénink u Al-Káidy. Vzali se a v lednu 2014 odjeli z Austrálie. Prý že jedou do Dánska pomáhat, ale tři týdny nato zemřeli v Sýrii. Byli střeleni do hlavy a odřízli jim ruce, zpráva uvádí, že se tak stalo u nich doma. Pod tím já si představím, že se v Sýrii u Islámského státu už stačili zabydlet. Zabít je měl jiný “radikál” z Islámského státu.

Dnes se její otec, bývalý majitel kebab shopu, jenž dostává příspěvky na bydlení od státu, dožaduje vyplacení její životní pojistky.

Naštěstí jsou ještě místa, kde lidem zbylo trochu zdravého rozumu. V Evropě by týpkovi pojistku vyplatili, omluvili se za zpoždění a dost možná ještě v místě rodiště pro ni postavili pomníček, pokud tedy islám nezakazuje pomníčky, že.

Ale tohle je Austrálie. Tady si s uprchlickou vlnou brázdící vody Austrálie na člunech poradili slavným NO WAY zákonem, který říká, že pokud se do Austrálie dostaneš nelegálně, jsi bez šance na to tady legálně zůstat. Lidskoprávní organizace křičeli a ještě se dost ozývají, ale je snad Austrálie ještě suverénním státem, ne? Takže co jako.

Tohle je ta samá Austrálie, která na konci loňského roku uzákonila, že teroristům s dvojím občanstvím můžou legálně sebrat australské občanství. Někdo proti tomu tenkrát hodně protestoval, počkejte, vzpomenu si. Jo, už to mám. Protestovali muslimové, konkrétně jejich prezident islámské rady státu Victoria se hodně rozohnil na konferenci proti rasismu v Melbourne. Prohlásil tenhle zákon za otevřeně namířený proti muslimům a prý to australské muslimy velice traumatizovalo. A protože oni asi moc ironii nechápou, během té samé konference křičeli po halal certifikátech a zavedení zákonu šaría. 

[ad#clanek-respo]

Pojišťovna odmítla vyplatit $300 000 za smrt džihádistky. Jako důvod zkrátka uvedla dívčiny vazby na teroristickou organizaci Al-Káida a vláda toto rozhodnutí podpořila.

Já jen doufám, že u toho rozhodnutí zůstane a že se do toho nevloží nějaká lidskoprávní organizace s vypisováním sbírky.

ZDROJ: Jitka Přikrylová

jitka-prikrylova73381499_0

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...