27.3.2016
Kategorie: Historie

Kdo je kdo? 2. díl: Milan Chovanec

Sdílejte článek:

MICHAELA HOLUBKOVÁ 27|03|2016

Tak a jedeme dál. Dnes se podíváme na zoubek další figurce z vlády složené z kolaborantů a zrádců. Dnes tedy něco o Mildovi, pověstném svým hubnutím a následným zakulacováním.

[ad#clanek-respo]

  • Kdo je Milan Chovanec?

Současný ministr vnitra, řídící se heslem, kdo není očipován a sledován, je můj nepřítel. Odkud se vypracoval až na současný post? V minulosti pracoval v Československé obchodní bance či soukromě podnikal. V roce 1997 se stal řadovým členem ČSSD. Od roku 2008 do roku 2014 zastával post hejtmana Plzeňského kraje.

Jak je na tom se svou křišťálovou čistotou? Zkusme nyní tedy pootevřít jeho skříň. A ejhle už se na nás začínají sypat jeho kostlivci. Začněme tím největším. Náš Milan je totiž genius hodný Einsteina. Nevěříte? Rychlostudent právnické fakulty v Plzni dokázel absolvovat bakalářské studium v oboru veřejná správa za pouhých 9 měsíců! Úctyhodný výkon vezmeme-li v úvahu, že řádné studium tohoto oboru trvá tři roky. Nemyslíte? A to zdaleka není ještě všechno.

V době svého působení na postu hejmana Plzeňského kraje bylo jeho jméno úzce spjato s kauzou týkající páté výzvy Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad, která byla vyhlášena v březnu 2009 a v níž mělo být rozděleno přes 3,7 miliardy korun. Bez schválení seznamu by totiž nešly žádné peníze na projekty, na kterých údajně měli zájem někteří členové výboru regionální rady – například někdejší ministr průmyslu a obchodu a šéf ODS Martin Kuba, či hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD).

Ještě se vám to zdá málo? A co korupční skandál České pošty? Vyvolala ho vlastně jen taková „maličkost“ – existence nahrávky, která se dostala do rukou médií. A čeho se týkala? Člen ČSSD na ní žádá po podnikateli za další spolupráci s Českou poštou tři miliony korun – dva pro stranu a jeden pro našeho Mildu. Ten v paranoidním strachu kvůli tomu svolal bezpečnostní radu státu a světe div se, Bohuš mu vyhověl. Oba tím devalvovali samotnou úlohu této instituce, kterou je možné svolat např. kvůli hrozícímu teroristickému útoku nebo silnému přílivu uprchlíků, nikoliv však kvůli osočení jedné politické strany a jednoho ministra z korupce.

[ad#clanek-respo]

A nyní se vás ptám, chcete, aby člověk, který o sobě prohlašuje, že stát jsem já, vykonával dále funkci ministra vnitra? Chcete být očipováni a sledováni na každém vašem kroku? Chcete, aby se sám velký Milda stal nedílnou součástí vaší domácnosti a vašeho soukromí?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,87 out of 5)
Loading...