16.2.2016
Kategorie: Společnost

Fridrichová a 168 hodin: Stoka plná manipulace

Sdílejte článek:

PATRIK JUDA 16|02|2016

Nedělní pořad ČT 168 hodin byl tak jednostranně a manipulativně  natočen, že jsem nic takového asi ještě neviděl. Pořad začíná slovy paní Fridrichové ” Nenávist a násilí … Česko 2016 a tekutý hněv. Demonstrace, které budí strach.”

[ad#clanek-respo]

Fridrichová ve svém pořadu pošpinila všechny slušné a normální občany, kteří šli v sobotu 6.2.2016 demonstrovat. Byla to demonstrace za Evropu, za naši budoucnost, i za budoucnost našich dětí. Byli tam lidé, kterým nejsou lhostejné kulrurní tradice, historie Evropy a odkaz našich předků. Lidé, kteří zde nechtějí mešity, ani právo Šaría, burky, ale hlavně násilnou a netolerantní víru a kulturu. Právo Šaría platí více jak 1000 let a není možné jej vyložit jinak, nežli tak, jak je napsáno, neboli hrůzně.

To, že některé televize o uprchlících tají pravdu se již ví. Televize ZDF přijímá od vlády příkazy, o čem informovat a není dovoleno reportovat o uprchlících nic negativního (Dr. W. Herles, bývalý ředitel ZDF). Švédská policie za poslední čtyři měsíce zatajila až tisíce incidentů (násilí, znásilnění, přepadení). Odůvodnila to tím, že existuje směrnice národního operačního oddělení, dle které musí být všechny informace o uprchlících cenzurovány. Policie nesmí poskytnout ani popis pachatelů, aby nevypadal rasisticky. Tak i proti tomu půjdu příště demonstrovat.

Lidé byli naopak protestovat proti nenávistnému, netolerantnímu a nade všemi nadřazenému náboženství, které je skryto v té obří migrační vlně. To násilí, nenávist a tekutý hněv, je přesně to, co zde jednou může být, pokud lidé zůstanou lhostejní. Naštěstí se děje pravý opak. Lidé přišli a bylo nás hodně. Příště nás bude víc. To, že televize po celé Evropě ohledně uprchlické krize manipulují, už pochopil snad téměř každý.

Mám rád čísla a počty. V pořadu žádná nepadla, možná i proto, že Česká televize uváděla v den demonstrace počet demonstrantů mezi dvěma až třemi tisíci. Myslím, že policie odhadovala 15 000 demonstrantů, ale to není tak podstatné, protože Hradčanské náměstí jsme zaplnili zcela. Podstatné je to, že v pořadu 168 hodin bylo pořád dokola ukazováno těch asi dvacet zakuklenců, jeden střílející psychotik (několikrát) a dalších několik postav z demonstrace, které mohly vhodně doplnit manipulativní reportáž. Neboli lidi spíše s nižším intelektem a tomu odpovídajícími výrazy.

Ale, i kdyby se našlo sto takových lidí, tak je to stále 0.66 % z 15 000 demonstrantů. Ale v pořadu byli téměř pouze oni, a když ne oni, tak se připomínal napadený muslim, nebo napadení humanitárního centra údajnými neonacisty. Prostě několik primitivních násilníků. Ale co mám s nimi společného? Co s nimi má společného těch zbylých 99 % demonstrantů? Nic, naopak je drtivá většina samozřejmě odsuzuje, ale to se ČT momentálně nehodí. Hodí se to necelé procento.

Samozřejmě o tom, že v Praze někdo zapaluje policejní auta nepadlo ani slovo. To dělají totiž levicové extremistické síly a to by teď té manipulaci nepomohlo. Naopak prostor dostali “esa humanity”. Pan Dienstbier připomíná třicátá léta, druhou světovou válku a desítky milionů mrtvých a současná situace tam prý může dojít. Asi se zděsil z toho počtu lidí, kteří přišli podpořit naopak svobodu a skutečnou toleranci, oproti hrůzné verzi tolerance od islámu.

UNICEF zveřejnil čtyři maily (čmoudi budou znásilňovat, hubu ti roztrhnu šmejde, hovado, nežebrejte pro ně), které také asi nepsali ti nejchytřejší, ale pro tento pořad ideální. Z dopisů teče nenávist a hněv Čechů nabírá absurdní podobu, dodala paní Gomba. Má pravdu, z těch čtyř dopisů ano.

Politolog Kroupa, pro kterého měla demonstrace fašisoidní charakter, žádá každého občana, aby se snažil být v této věci aktivní a veřejně zaujal stanovisko, že toto je nepřípustné. Panu Kroupovi slibuji, že se vyjádřím a budu aktivní, jak je jen možné a jak jen budu schopen.

Je skutečně nepřípustné, aby ČT manipulovala necelým procentem demonstrantů a udělala z Česka nenávistnou žumpu. Hanba české televizi. Ředitelka UNICEFU Pavla Gomba ještě na 100% odsouhlasila podsunutou otázku, jestli většina společnosti nezačala tolerovat a přehlížet extremisty.

[ad#clanek-respo]

Pořad uzavřel pan ministr Pelikán, který konstatoval, že věří, že ta většina společnosti změní názor, svou pozici a přestane vyjadřovat podporu extremistům. Tomu ale nerozumím. Lidé, které jsem na demonstraci viděl, žádnou podporu extremismu nevyjadřovali a v mém případě opravdové extremisty dokonce nesnáší a odsuzují.

ZDROJ: Patrik Juda

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...