31.8.2015
Kategorie: Společnost

Člověk Miloš a blbci

Sdílejte článek:

RED 31|08|2015

President Zeman předvedl včera a dnes dvě tradiční mediální estrády. Rozhlasovou na téma “Ó, jak jsem moudrý a jedinečný” a televizní “Ó, jak bych chtěl být populární”.  Z první vyšel jako hlavní mediální výstup jeho vydumaný epitaf: „Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil k nepříčetnosti.“ Vzhledem k tomu, že poselství tohoto sdělení národu, pokud se nad ním více zamyslíme,  je poměrně dosti urážlivé, dovoluji si zde ocitovat jeden komentář ze sociální sítě, který vyjadřuje i moje pocity: 

[ad#hornisiroka]

“V pohrdání obyvateli vlastního národa dosáhl Zeman vrcholu. Nikdy asi Zeman nepředvedl nic tak odporného a zvráceného. Bohužel to není hloupé, ubohé nebo vyplynuvší z jeho opileckého stavu. Jedná se o výrok uvážený a záměrný.

Zeman je jednoduše zlý člověk, kterému jsou obyvatelé vlastní země ukradení. Jediné, o co mu jde je reklama své osoby za každou cenu se snahou být jakýmkoli způsobem na předních stranách médií a propagovat tím nejen svou osobu, ale další postavy mocenské party.

Kdyby neměl tak obrovský vliv na pohled celého světa na naši zemi a neměl natolik významné pravomoci, jako je například jmenování Rusnoka guvernérem Centrální banky, tak bychom se mohli nad jeho výroky povznést. Jenže Zeman je prezidentem, vliv má a bagatelizování nebo přehlížení jeho výroků a konání opravdu není tím správným řešením.”

EPIMZ (2)

Tento obrázek je dle Zemanových adorantů nevhodný a ubohý. Jeho vlastní verze epitafu, kde své oponenty nazývá blbci, prý nikoliv …

Z dnešní tiskové konference mám pocity smíšené. Zeman se snaží napodobit báťušku Putina, který však má svoji propagandistickou hru na Supermana Dobrosera Spravedlivého propracovanou o několik kvalitativních stupňů lépe. Miloš nestačil svým rozsahem ani strukturou divadelního partu, byť se velmi snažil a chtěl asi také odpovídat několik hodin. Nicméně balšaja tisk-offka skončila po pár minutách, ale zaujmout mohla a intelektuální následníky “Jeho presidentské svatosti” jistě potěšila.

[ad#velkadolni]

K tématu imigrantů padla slova jako z učebnice popularity politické top star, podobně i v dalších třech komentovaných okruzích otázek. Pokud by to president myslel doopravdy a dle toho konal, nebylo by mu téměř co vytnout, ale … jak jej brát vážně, když například údajně chce pomoci Fondu ohrožených dětí, provozujícímu Klokánky, z fondu na splácení státního dluhu, když to dle stanov tohoto fondu nelze? 

I při honbě za popularitou by se mělo dříve myslet než mluvit.

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 3,45 out of 5)
Loading...