7.6.2023
Kategorie: Ze světa

Nevyhratelná válka

Sdílejte článek:

PETR VLK

Vlkův  úvod:

Neznám  velké a  mimořádně  vlivné americké médium, které  dokázalo překonat Foreign Affairs! Pro mne je  tenhle  web symbolem toho nejtvrdšího  a nejbrutálnějšího amerického imperialismu v tom nejamerikánštějším slova  smyslu. Nějaký  NY Times, Washington Post, WSJ a podobné sloupy  americké globální  informační moci jsou proti němu  jen slabým čajíčkem.

A  číst  FA pro člověka  s mým viděním světa  rozhodně  není snadné a  proto se k tomu odhodlávám nepravidelně  a jen  čas od  času. A přesto  vám, tak jako dnes, z něj skoro vždycky  nabídnu  něco k přečtení, něco, co by vám rozhodně nemělo  uniknout, protože  nic podobného si  v  českém/slovenském dez/informačním mainstreaamu  rozhodně  nepřečtete.

Dnes  to bude  obzvláště  výživné!  Jde o centrální článek tohoto  webu  z předvčerejška!  A sepsal jej  jeden v vedoucích pracovníků RAND  Corporation,  který se podílel značnou měrou i na  vypracování  dvou  zpráv této  mimořádně  vlivné  americké organizace  k ukrajinské  válce. Kosa obě  otiskla.

V  Americe  už opravdu  i jestřábi  silně  přemýšlejí jak a co dál s  Ukrajinou.  NA místo blábolů o  tom, jak Hrdinný a  statečný Ukr  nažene zbabělého, hloupého a opilého ruského mužika nejméně  do Azovského moře, pokud  rovnou ne  do Bajkalu a tam ho slavně utopí.

Ten článek je  dlouhý, ale za  mne mimořádně  výživný. A  už se  těším, až  ho zase  díky  své důkladné  rešeršní práci objeví  velká  česká  media – typicky  Echo 24, Parlamentní listy, ale  klidně i Seznam  nebo Novinky. Ovšem , že by na něj narazil takový Bohumil Vostal  nebo kdokoli jiný  z ČT, tak to vážně  ještě  dlouho hrozit  nebude. Ale  dost  řečí – jdeme  na věc:

An Unwinnable War

podle překladače

 

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...
39 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)