31.5.2023
Kategorie: Ekonomika

Stát jako drogový dealer

Sdílejte článek:

JIŘÍ ŽÁK

V životě jsem si od státu nevzal jedinou dotaci, příspěvek, podporu. Ani když jsem byl chvíli nezaměstnaný.


Proč? Protože jsem si velmi dobře vědom toho, že čím více lidí si žádá a bere od státu dotace, podporu, příspěvky, tím více daní musíme všichni platit.

Je neuvěřitelné, že normálně pracující rodina je na tom tak, že musí žádat s prosíkem o příspěvky stát, třeba na bydlení, na dítě atd. Vyplňovat potupně lejstra, přiznávat se státu a dávat mu o sobě další a další informace, klánit se státním zaměstnancům na úřadech, jen abyste dostali od státu něco málo z toho, co Vám předtím sebral skrze výběr daní.

Je to tak nastaveno zcela záměrně. Stát vás na daních oškube tak, že pak musíte být tzv. závislí na “POMOCI” státu a žádat na kolenou stát o příspěvky a dotace, abyste si mohli dovolit normální život. A politici pak řeknou: “volte nás, my vám dáme lepší příspěvky a poskytneme Vám “pomoc” a “podporu”.

Stát záměrně vytvořil tento systém, jak já říkám, drogově závislých a stát je náš drogový dealer – distributor či dodavatel drog… Musíme prosit stát a ponižovat se před ním, abychom tzv. přežili další den.

Samozřejmě, že z těch všech daní vám stát vrátí jen menší část z toho, co od Vás předtím pod pohrůžkou těžkých trestů (krácení daní je těžký zločin) vybral, když teda moc hezky a předpisově poprosíte a dostatečně se před státním úředníkem ponížíte. Zbytek totiž stát používá na další dárečky a zbytečně nákupy a na roztáčí kola státní moci a vlivu. Případně na korupci.

Problém v tomto systému je i ten, že tyto dotace, podporu a příspěvky dostane jen někdo. A jiný zase ne. Někdo dostane několik desítek tisíc na solární panely, tepelné čerpadlo, nový kotel, zateplení domu atd. A někdo ne. Protože někdo to třeba ani nepotřebuje. Nemá dům, kde by mohl mít tepelné čerpadlo a solární panely. Jenomže i ti, co dotace nepotřebují a nežádají o ně musí přispívat na dotace pro svého souseda, který je na této droze závislý nebo ji zneužije, ikdyž by se bez ní obešel, tak jako by se normální zdravý člověk dokázal obejít bez dávky heroinu.

Takže ne každý dostane od státu stejný podíl drog. Někdo dostane i několik dotací a někdo žádnou. A křiví se tím celá společnost.

Samozřejmě dealer drog to nedělá všechno jen tak z dobré vůle, že Vám poskytuje drogy. Má nad Vámi moc, kontrolu, může Vás vydírat a vy se stáváte více vydíratelnými a závislými. A proto Vám už pak vlastně ani nevadí, že tento dealer drog chce neustále větší a větší obnosy peněz za to, aby Vám dal tu stejnou dávku. Dealer drog to dělá pro získání moci a peněz. A naprosto stejně to tak dělá stát. Spousta peněz v tomto systému se ztratí v systému výroby a distribuce “drog” a mnozí mimo “drogově závislé” se na tomto systému neskutečně obohatí. Je to často silné korupční a zločinecké prostředí a vy se ho stáváte součástí. Výběr daní a následně i přerozdělování dotací stoji obrovské peníze na státním aparátu. Proto se lidem a jen některým vrátí něco velmi málo z toho, co vám tento systém předtím pod pohrůžkou sebral.

Proto přirovnávám stát k drogovému dealerovi a lidi k drogově závislým. A všichni moc dobře víme, že být drogově závislí není dobré. Ale stejně jako silně závislí tak i lidé, kteří si na tento státní systém zvyklí už nevidí možnost změny a nesnaží se od takového systému odvyknout.

Já nechci, aby mi stát poskytoval drogy za to, že ho hezky poprosim a ponížím se před ním a potvrdím mu jeho neomezenou moc nad mým životem. Nechci, aby mě stát obíral skrze vysoké daně a živil se na tom a jen malou část rozdal jiným ve formě “drog.”

Proto dotace odmítám, nikdy si žádnou nevezmu a budu dál bojovat proti tomuto narkotickému systému a vysvětlovat proč bychom ho neměli přijímat, když nám je nabídnut. Dotace jsou zlo. A čím více lidí si to uvědomí, tím lépe pro naši svobodu. Měli bychom chtít nízké daně pro všechny, aby stát nemohl vymýšlet kraviny, nevytvářel drogově závislé občany a musel víc přemýšlet na co užitečného vybrané peníze využije a nezbývalo tolik peněz pro vytváření korupce a roztáčení kola neomezené státní moci a vlivu.

 

MVDr. Jiří Žák

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...
5 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)