29.5.2023
Kategorie: Multikulturní soužití

Migrace je vícesměrná

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Stále více opět prosakují informace o dalším navyšování počtu migrantů směřujících z různých částí světa do evropských států. Platí to především o Německu a Francii, státech Beneluxu, kam míří mladíci z Afriky a z Blízkého Východu, dále pro Ruskou federaci, Polsko, Slovensko a Českou republiku plnící se Ukrajinci. Výměna evropského obyvatelstva je v plném proudu.

I přes reptání Němců si tamní elity nadále přiváží mnoho migrantů tmavé pleti. Ty nejbohatší dokonce letecky. Obrovské ekonomické zatížení sociálního systému má za následek dopady na původní obyvatelstvo. Jeho část hledá východisko v této situaci odchodem z Německa. Takové Kanárské ostrovy jsou plné movitějších důchodců z více evropských států včetně České republiky, Němce však potkáte i na Djerbě, v Egyptě či v Tunisu. Život tam je pro ně totiž levnější.. V samotném Německu razantně stoupá kriminalita, snižuje se pracovní produktivita a mění se skladba obyvatelstva. Islamizace je v plném proudu, o čemž svědčí počet dětí s arabskými jmény a množící se obchody spravované majiteli mnoha národností. Úroveň HDP je na bývalé poměry v Německu nižší. K opouštění rodné země však napomáhá i plno jiných faktorů. Mezi ně patří politika evropských liberálů, nesmyslnost Green Dealu a postupná likvidace části německého průmyslu. To se netýká jen Německa. O exilu uvažuje mnoho Holanďanů dosud farmařících na svých polích, které vláda systematicky likviduje. Nesmíme zapomenout ani na sever Evropy, kde je důležitým faktorem nejen nikým dlouho nekontrolovaný příliv Afričanů, ale též jejich agresivita a vytváření rozsáhlého kriminálního prostředí.

Specifická je Francie. Kdysi sladká a romantická, nyní černá a arabská. O pařížských předměstích, v nichž už převažují Afričané a Arabové, jsme už psali několikrát. Na bílého Francouze tam téměř nenarazíte. Podobně na tom je řada dalších měst. Nejen v Paříži existují ulice připomínající camp se stany. Kousek od centra Lyonu zase v blízkosti místního prvoligového ragbyového stadionu parkuje každý večer více jak stovka dodávek, v nichž děvčata různých národností a především tmavé pleti poskytují sexuální služby. Samozřejmě pod dozorem řidičů ,,managerů“. Na hygienu se radši neptejte. Je tedy vcelku logické, že arabský a africký kolorit Francie místním vadí a řada z nich milovanou zemi opouští. Francie není jen Azurové pobřeží, filmový festival v Cannes či kdysi malebné knížectví v Monaku, jachty, soukromá letadla a luxusní auta, ale také ulice a náměstí plné všeho možného, jen ne Francouzů, prázdný venkov plný starých opuštěných domů a cikánských squattů. A tak se i tam množí odchody do jiných zemí. Ostatně plno Čechů, kteří si vybrali Francii za svůj nový domov, se často velmi rychle vrací zpět. Důvodů k tomu je mnoho včetně naturelu samotných a nespolehlivých Frantíků, ale i měnící se kulturní zvyky a v neposlední řadě stále větší nepořádek.

Ani u nás už není nijak výjimečným, dozvíte li se o odchodu někoho známého z naší země. Právě na Kanárských ostrovech se zabydlela část našich movitých důchodců, byznys s tamními realitami si vzali za vlastní manželé Vlasta Hájek a Zuzana Belohorcová. Češi se však zajímají i o jiné lokality a kupují nemovitosti ve Španělsku, Itálii, v Chorvatsku, Řecku, někteří dokonce až na honduraském ostrově Roatán či v Thajsku. A jistě se plno našich spoluobčanů najde i jinde, byť z Egypta, kde jich bývalo dost, jich část odešla třeba do Dominikánské republiky. Ostatně i tam lze za vcelku dobré peníze sehnat nemovitosti, především apartmány v novostavbách. Jižní Amerika bude brzy mnohem vyhledávanější než dosud, za což může neúnosné evropské ekoblbnutí spojené právě s Green Dealem. A v České republice s ukrajinizací společnosti a totálním ekonomickým sešupem. Blízko je doba, kdy ceny nemovitostí a jejich hodnota vezmou cíleně za své a pomocí několika ekonomických nástrojů budeme o své domy obráni, případně život v nich bude nesmírně drahý. Tedy pokud to připustíme.

Šílenost této doby dokresluje počet migrantů v Evropě a její extrémně rychlý přerod. Populace Arabů a Afričanů se v Západní Evropě zvětšuje, u nás už je milion Ukrajinců přebírajících zásadní podíl na pracovním trhu. Námi utracené peníze v podobě podpory kyjevského režimu se obloukem vrací zpět do Čech jako investice bohatých Ukrajinců. Skupují tu firmy, případně zakládají nové, zaměstnávají krajany a postupně přebírají iniciativu. Přestože velká část méně majetných načerno pracuje, dále vysávají sociální sféru a přiživují se na tuposti pětikoaličních politiků. Pro podporu se však nestydí jezdit i ti jezdící v mercedesech a jiných luxusních značkách. S čímž se někteří Češi nechtějí smířit a hledají svou budoucnost jinde. Evropa se tak mění z vyspělého, ekonomicky silného a životem pulsujícího světadílu v lidské smetiště navezené z půlky světa. Rusové vzali jen ty Ukrajince, kterým je Rusko bližší než vláda šíleného Zelenského. K nám bohužel přišli jiní. Přidejme uskutečňovaný Green Deal i naplňovaný úkol v podobě Great Resetu a uznejme, že to tu začíná být k nežití. Pro mnoho z nás je tak otázka, kam jít, stále častějí opakovaná. A my stále jen mlčíme.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 4,97 out of 5)
Loading...
46 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)