13.5.2023
Kategorie: Humor

Jak se baví internet: Přehlídka

Sdílejte článek:

EMA

Pan Kohn je se svou ženou v Paříži.Večer chtějí spolu zajít do Moulin rouge. Trvá celou věčnost, než je paní Kohnová hotová s oblékáním.
Kohn mezitím sejde do hotelové haly a čeká. Jak tam sedí, zahlédne jednu Pařížanku scházet po schodech – šarmantní, dráždivá, krásně vystrojená. Oči mu přecházejí. Pařížanka projde těsně kolem pana Kohna a zašeptá:”Tisíc franků”. Kohn hbitě učiní protinávrh:”Pět set”.
Pařížanka pokrčí rameny a vyjde ven…
Večer sedí Kohn s manželkou v Moulin Rouge. Program již začal, když se prodírá nějaká dáma na prázdné místo po Kohnově levici. Je to ta šarmantní žena z hotelového vestibulu.
Posadí se, pozná Kohna, nakloní se, aby viděla, kdo sedí po jeho pravici a pak mu triumfálně pošeptá:”Tady sám vidíš, cos dostal za svých mizerných pět set franků”.

Letošní tradiční vojenská přehlídka v Moskvě, která se koná na oslavu ruského dne vítězství, nebyla rozhodně jednou z těch, která by vyrážela dech. Oproti předešlým rokům byla nejen výrazně kratší, ale Rusové na ní ukázali nezvykle málo techniky.

„Nemáme kde brát. Veškerá technika je na frontě, je zničená nebo je jenom na papíru a dávno byla rozkradená. Nakonec se nám podařilo sehnat z nějakého skladu starý relativně pojízdný tank T-34, takže aspoň něco, ale i tak to byla docela ostuda. Původně jsme zamýšleli, že řekneme, že je na Rudém náměstí spousta moderních tanků s pokročilou kamufláží, která je tak dokonalá, že nejsou vidět, ale tam jsme usoudili, že až takoví debilové běžní Rusové nejsou. To by ani nejlepší propaganda nezvládla,“ prozradil člověk blízký Kremlu, který si v Opavě z pádu z okna nepřál být jmenován.

„Takže tam vyjel jeden ubohej tank, takže jsme byli celému světu pro smích. Byly návrhy, abychom se na tanky vysrali úplně, protože tohle bude pro ostudu, ale Putin trval na tanku. Tak tam jela ta vykopávka. Co vám budu povídat, vypadáme jako blbci,“ postěžoval si zdroj.

Stejně jako v minulém roce ani letos se přehlídky nezúčastnilo letectvo a stejně jako vloni z důvodu nepříznivých povětrnostních povídek.

„Sice bylo jasno, ale hrozil lokální mírný vánek, takže jsme nechtěli riskovat,“ vysvětloval nepřítomnost vzdušných sil na přehlídce tiskový mluvčí Kremlu Peskov.

Lokální mírný vánek však nemohl v žádném případě ohrozit samotné vojáky a hlavně tank T-34, který navzdory nelidskému mírnému vánku neohroženě projížděl Rudým náměstím, aby byl hodinu po ukončení prohlídky poslán na frontu, kde má za úkol dobýt minimálně Kyjev, ne-li rovnou Berlín.

Klesající trend úrovně vojenské přehlídky však navzdory dechberoucímu výkonu tanku T-34 vytváří vrásky na čelech nejednoho vrchního představitele Kremlu. Se stávajícím tempem úbytku techniky nebude příští rok na přehlídce co předvádět.

„Ve hře je několik variant. První variantou bylo přesunout datum přehlídky na nějaký zimní měsíc, kde hrozí silné sněžení a závěje. Nedostatek vojenské techniky by se potom dal schovat právě za závěje a oficiální kanály by lidem vysvětlily, že na Rudém náměstí jsou stovky tanků, akorát jsou zapadány sněhem, takže nejsou vidět.

„Další možností je vojenskou přehlídku lehce pozměnit. Stačí přijít s myšlenkou, že armáda není jenom řadový voják v poli, ale že to je i štáb a administrativa, která je pro armádu rovněž potřebná. V tom případě si umím představit přehlídku administrativního vybavení od kancelářských stolů přes kávovary nebo například propisovací tužky. Veliké tiskárny by mohly nahradit tanky. Ty tedy mimochodem taky často nefungují, stejně jako naše tanky, ale to nebude na přehlídce poznat. Místo promenády samotných vyšňořených vojáků si umím představit promenádu v plavkách. To by jistě odvrátilo pozornost od toho, že naše armáda je ve výsledku vlastně v prdeli,“ nastínil zdroj z Kremlu možný vývoj ruských vojenských přehlídek do budoucna.

A pár tweetů od Dojnice:

  • Se začátkem MS v hokeji si zopakujme správnou terminologii: v případě vítězství jsme zásadně vyhráli MY. V případě prohry zásadně prohráli ONI… případně s dovětkem “ti žebráci, ubožáci atd.”
  • Podvodníci vkládali do bankomatů falešné peníze a vzápětí z nich vybírali pravé. Že vždycky někdo dostane takovýhle nápad na startup dřív než já!
  • Počet Čechů, připadajících na jeden čtvrteční metr pláže, bude omezen na pět.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 3,59 out of 5)
Loading...
7 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)