12.3.2023
Kategorie: Multikulturní soužití

Místo máme, ale ne pro Němce,‘ – protesty proti vystěhování seniorů, aby se ubytovali migranti, se označují za ‚krajně pravicové‘

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Používá se označování jako „xenofobie“ k umlčení disentu proti německé imigrační krizi?

Německo čím dál více vystěhovává staré lidi, aby uvolnili místo pro uprchlíky, jelikož se země potýká s obrovskou bytovou krizí vyvolanou ohromným rozsahem masové migrace. Avšak ti, co proti tomuto trendu protestují, jsou vládními úředníky označováni za krajně pravicové a xenofobní. Spolu s tím si i stěžují, že takové vystěhovávání nemohou už zmáknout „potichoučku“, jelikož roste pobouření veřejnosti nad touto praxí, která donedávna obvykle probíhala, aniž by se tím někdo moc zabýval.

Jak už Remix New referoval, tak městská asociace obecního bydlení v německém městě Lörrach vystěhovala tucty dlouhodobých obyvatel, z nichž mnozí byli staří lidé, aby tam ubytovali migranty. V Berlíně jistá křesťanská organizace nuceně vyhnala přes sto seniorů, aby i tam udělali místo migrantům. V Německu je teď otevřeným tajemstvím, že neziskovky teď raději ubytovávají migranty než starce, jelikož když to dělají, hrabou více peněz na nezisky, což je nejspíš také hlavní motivační faktor pro nezisky posedlé neziskovky.

V případě Lörrachu byli městští politici a úředníci ohromení referováním národního tisku, které přišlo po tomto vystěhování, kdy asociace obecního bydlení Lörrachu prohlásila, že dostala přes 1 500 rozzuřených telefonátů a 250 emailů, které jim za tento činy nadávaly. Před kanceláří strany Zelených lidé protestovali s transparentem: „Máme místo, ale ne pro Němce.“ Tato fráze se chytila populárního sloganu pro-migrační levice – „Máme místo“ – které šířili po německých obcích a městech, aby tak předváděli, že chtějí uprchlíků více.

Toto prohlášení toho moc neříkalo o podrobnostech o situaci, s níž se potýkali senioři nucení utéct ze svých domovů, které po desítky let obývali. Např. jeden senior to prohlásil za „předvolání k předčasné smrti.“

Městská radnice protestující označila za „xenofoby“

Městská radnice teď vydala prohlášení, že ten protest před kanceláří Zelených vedli krajně pravicoví extremisté a že místní správa v tomto 48tisícovém městě vyzývá k „boji proti pravici“.

„Stavíme se proti nenávisti, nenávistné mluvě a proti netoleranci,“ praví se v prohlášení. Rovněž označuje povyk vůči zaměstnancům asociace obecního bydlení za „xenofobický.“

„Stavíme se za liberální město Lörrach a za otevřenou společnost. Netolerujeme, když se skupiny obyvatel popichují jedna proti druhé.“

Toto prohlášení podepsala celá radnice s výjimkou dvou členů, jeden ze strany Alternativa pro Německo (AfD) a jeden od Svobodných voličů (Freie Wahlern).

Stejná strategie označování protestujících proti imigrační politice za „krajní pravici“ se nasazue v mnoha Západních zemích včetně Irska.

Prezident městské radnice z Baden-Virtemberska Steffen Jäger (CDU) řekl, že mu dělá starosti, že éra přijímání uprchlíků do měst a obcí prováděného „potichoučku“ – spolu s vystěhováním místních – je už „pryč“.

„Po několik měsíců nám dochází, že dostupné kapacity v běžných přijímacích zařízeních narazily na své meze a spolu s tím, je vyčerpaný i celkový trh s bydlením,“ řekl FAZ. Varoval, že emociální reakce na taková vystěhování by mohly narůstat i v jiných oblastech země a říkal, že situace je „napjatá“.

Krize bydlení v celém Německu

Tento problém ale není jen v Lörrachu, takže spolková vláda má strach, že protesty proti tomu by se mohly rozšířit i jinam. Průzkumy ukazují, že většina Němců si myslí, že do Německa přichází příliš mnoho migrantů; spolková vláda mezitím tlačí na legalizaci těch milionů migrantů a na nalákání dalších během následujících let.

Spolková ministryně vnitra Nancy Faeser (SPD), která tvrdí, že pravicoví extremisté jsou pro Německo největší hrozbou, vyzývá k nadšenějšímu přijímání takových praktik vystěhovávání, aby se uvolnilo místo pro migranty, kdy říká: „Váleční uprchlíci by se neměli zneužívat k falešnému vykládání dlouhodobých problémů na trhu s bydlením. To je zlomyslné a nezodpovědné, protože to otráví diskusi a vede to k podněcování proti uprchlíkům nebo proti politikům přijímajícím rozhodnutí – a v nejhorších případech k násilí.“

V případech vystěhování v Lörrachu nebo v Berlíně nejsou žádné zprávy o násilí. Také je pravda, že spousta těch „dlouhodobých problémů“ na trhu bydlení je spojená s potížemi Německa s masovou imigrací. Roku 2022 dosáhla populace Německa 84 milionů, kdy tento nárůst je zcela spojen s imigrací a mnoho z těch nově příchozích chce bydlet ve stejných populárních městech jako mnoho Němců.

JOHN CODY

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
4 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)