20.2.2023
Kategorie: Ze světa

Mírová konference v Mnichově

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

… je z pohledu naší historie opět možná začátkem velkého průšvihu. Všichni znající dějepis vědí, že to byl právě Mnichov, kde nás spojenci vyměnili za bláhovou představu zachování míru. Nakonec na svou naivitu doplatili především Francouzi, které Němci snadno obsadili. Československo bylo ponecháno svému osudu a dle toho také dopadlo.

Mnichovská konference o míru nebyla žádným krokem k ukončení bojů na Ukrajině, ale spíše sešlostí nepřátel Ruska naplněných nenávistí. Ta není důsledkem zamilování se do samotné Ukrajiny a jejích obyvatel. Jistě, určitý milenecký vztah k ní na Západu mají, ovšem jen ti, kteří bohatnou na korumpovatelnosti kyjevských státních úředníků a skupování toho, co Ukrajině ještě zůstalo. Nenávist k Rusku má v podstatě podobný základ, jako láska k Ukrajině. Tedy hamižnost Západu, která v případu Ruské federace dopadá na neúrodnou půdu. Rusové si totiž drze nadále dovolují zachovat celistvost své země, vlastní politiku, ekonomiku a přírodní zdroje. O ty jde samozřejmě nejvíce. I proto do Mnichova dorazil George Soros schopný rozvrátit jakýkoliv režim na světě. Tento pseudofilantrop patří do desítky největších škůdců světa a všude tam, kde se objeví dotek jeho dlouhých prstů a šustot jím rozdávaných bankovek, jde o likvidaci demokracie, logiky a politické korektnosti.

Z Mnichova nezaznělo ani slovo o tom, že jde třeba situaci na Ukrajině diplomaticky zklidnit. Místo toho se účastníci předháněli v siláckých řečech o potřebě zásobit kyjevský režim dalšími zbraněmi a municí. Kde ji chtějí provozovatelé poloprázdných skladů brát, to netušíme. Čím ji chtějí platit, to víme. Třeba naše militantní vláda zvýšenými výběry už tak vysokých daní. Například z nemovitostí. Média už nás bombardují články o tom, že mít vlastní bydlení je nesmyslný luxus v Evropě neobvyklý (což je lež, nejde o luxus, ale logickou touhu a potřebu člověka). Fiala se Stanjurou se usmívají jako idioti a pouze spekulují o tom, kolik lidé unesou a co by vládu už mohlo ohrozit. Přidejme snad záměrnou likvidaci živnostníků pomocí navýšení odvodů a seniorů okradených o část důchodů změnou valorizace, to vše by ještě nějakou miliardu odeslanou defraudantům v Kyjevě mohlo hodit. Výborným argumentem premiéra byla sebepochvala za získaných 4.4 mld od Američanů za zbraně odeslané do boje proti Rusům. Opomněl připomenout, kolik chce utratit za americké problematické a nepotřebné stíhačky (min. 150mld) a jak drahá bude v důsledku americká vojenská přítomnost v České republice, kterou vláda schválila. Ještě je třeba dodat, že se konference zúčastnil občan Pavel, který ještě nebyl inaugurován na prezidenta. Jak je toto možné?

Jak jsme řekli, mnichovské sympózium bylo erupcí nenávisti. Německá ministryně zahraničí požaduje po Vladimírovi Putinovi obrat o 360°, jinak s ním prý nebude jednat. Řekl jí někdo, že taková otočka znamená setrvání v dosavadním směru? Je opravdu tak tupá? Macron prohlásil, že chce porážku Ruska, ale ne jeho rozpad. Co to říká, vždyť o ten Západu jde nejvíce, protože by to znamenalo oslabení a roztříštění ozbrojených sil bránících výsostná loviště i ložiska přírodního bohatství. A po něm Západ doslova touží. I proto byl Soros v Mnichově. Ostatní nehovořili o ničem jiném než o nutnosti Rusko porazit a přijmout Ukrajinu do NATO. Ti hlupáci tam prostě nejsou schopni pochopit, že Ukrajina do NATO prostě nevstoupí a Rusko neprohraje. Chlácholí se dokonce ujišťováním takové hlouposti, jakou je údajná neexistence jaderných zbraní ve vlastnictví ruské armády. Jenže ono tomu tak není.

V Moskvě si uvědomují, že Západ vedený Spojenými státy nedodrží absolutně žádnou dohodu. Ideálním příkladem tohoto přístupu je systematické přehlížení Minských dohod a zneužití tolerance Vladimíra Putina bedlivě sledujícího rozšiřování NATO a jeho přibližování k hranicím Ruské federace. Zároveň v Rusku došlo k posilování vlastní ekonomiky a rozšiřování spolupráce s významnými hospodářskými a politickými partnery. Důkazem je vznik sdružení BRICS a další sbližování s Čínou, tedy dalším konkurentem Spojených států. Ta ostatně začala uvažovat o dodávkách zbraní Rusku, což podnítilo americké představitele k siláckým prohlášením o zásadní chybě Pekingu, kterou by bylo třeba potrestat, jak jinak, než ozbrojeným atakem. Takže Západ Ukrajině zbraně dodávat může, ale Čína Rusům nikoliv. I to svědčí o totální ztrátě smyslu pro realitu.

Putin není hloupý. Dal pokyn ke zvýšení produkce zbraní, cílem je navýšit počet nosičů jaderných hlavic Kinžal, proti kterým nemá nikdo na světě účinnou obranu. Ruský zbrojní průmysl jede na plnou kapacitu. Rusko není zadlužené a má čím platit. Zároveň na Ukrajinu posílá starší arzenál. Plno lidí se podivuje, že doposud nebránil EU v dozbrojování Ukrajiny atakem na jejím území. Ale proč by to dělal? Evropané mu posílají své zbývající zbraně přímo pod mušku a jejich likvidace není nijak složitá. Americké dodávky jsou nedostatečné a poměrně rychle zlikvidované. Ukrajina je navíc prostředím Rusům známým, lepší testovací prostor si nemohli přát. Řada skutečných odborníků tak varuje před tím, že ten, kdo by se měl bát, je právě Západ. Smutné je, že na jeho pomatenost doplatí nejen tleskači vlády a obdivovatelé žlutomodrého klauna, ale i ti, pro které je od situace na Ukrajině poněkud jasnější už od roku 2014 a vstup ruské armády na její území je tolik nepřekvapil. Doufejme, že letošní Mnichov nebude mít pro Českou i Slovenskou republiku stejně tragický dopad, jako měl ten v roku 1938. Naše vláda si o něj říká.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...
71 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)